Quality Score از جمله معیارهای کیفیت سنجی تبلیغات در گوگل است. در حال حاضر تبلیغات در گوگل یکی از بهترین روش های تبلیغاتی در دنیای اینترنت محسوب میشود. بواسطه این نوع کمپین تبلیغاتی میتوانید سایت خود را سریعاً در صفحۀ نخستِ نتایجِ جستجویِ عبارات کلیدی موردنظر قرار دهید. در نتیجه از این طریق کاربران بسیاری را به سمت سایت خود هدایت نمایید.
برای آنکه این نوع کمپین بتواند برای شما مفید باشد و تا حدودی به اهداف خود برسید، باید استراتژی مناسبی داشته باشید. معیارهای مختلفی در گوگل ادز وجود دارد که بررسی و توجه به هر کدام از آنها به نوعی میتواند روی بازده تبلیغات شما اثر بگذارد. از جمله این معیار ها امتیاز کیفیت یا Quality Score میباشد.
این شاخص میزان کیفیت کمپین اجراشده در گوگل ادز را توسط معیارهای گوناگون مشخص میکند. در ادامه به بررسی کوالیتی اسکور و چگونگی بهبود آن میپردازیم.
فهرست مطالب
quality score چیست؟
زمانی که شما از کمپین تبلیغ در گوگل برای بازاریابی سایتتان استفاده میکنید، google تبلیغ شما را بررسی کرده و به آن امتیاز میدهد. این امتیاز نشان میدهد که تبلیع شما چقدر با کیفیت بوده و به چه میزان برای کاربران مناسب و معنادار است. این امتیاز از 1 تا 10 میباشد که بر اساس فاکتورهای مختلفی ارزیابی میشود.
هرچقدر که امتیاز شما بالاتر باشد بیانگر مرتبط بودن متن تبلیغ به کلیدواژه های کمپین است. گوگل برای پاداش به سایت هایی که امتیاز بالاتری دارند، تبلیغ را بالاتر نشان داده و از هزینه های کمپین تبلیغاتی آنها میکاهد.
بر این اساس میتوان گفت، Quality Score یا همان معیارهای کیفیت صفحه در گوگل ادز، مشخص میکنند که کلمات کلیدی و PPC تبلیغات شما تا چه حد معنادار و با کیفیت است. این شاخص برای هر کلمه کلیدی در یک کمپین بهصورت مجزا محاسبه میشود و به موارد مختلفی بستگی دارد که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نرخ CTR
- میزان ارتباط هر کلمه کلیدی به اد گروپ آن
- مرتبط بودن و کیفیت صفحات فرود یا همان لندینگ پیجز
- مرتبط بودن متن تبلیغاتی
- تاریخچه عملکرد حساب گوگل ادز
در بین موارد مذکور، نرخ کلیک، مرتبط بودن تبلیغ و تجربه کاربر از صفحه فرود از اهمیت ویژهتری برخوردار هستند.
انواع کوالیتی اسکور
امتیاز کیفی یا Quality Score در تبلیغ در گوگل تنها محدود به کلمات کلیدی جستجو شده توسط کاربر نمیشود. این معیار دارای انواع مختلفی است که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
امتیاز کیفی کلمه کلیدی (Keyword Quality Score):
مهمترین و اصلیترین امتیاز کیفی در گوگل ادز مربوط به کلمات کلیدی میباشد. باید تمام سعی و تلاش خود را بکار بگیرید تا بتوانید از این بخش امتیاز کامل را بدست آورید. این امتیاز براساس کلمات کلیدی جستجو شده از سوی کاربران مشخص میشود و معیارهای رتبه بندی آن به صورت زیر است:
- امتیاز قبلی کلمات کلیدی
- ارتباط کلمات کلیدی با مشتریان تبلیغات شما
- ارتباط کلمات کلیدی با محتوا و قرارگیری در آن
- نرخ کلیک مورد انتظار
امتیاز کیفی صفحه فرود (Landing Page Quality Score):
بیشتر تغییراتی که گوگل اعمال میکند صرفاً جهت ارائه خدمات بهتر برای کاربران میباشد. باتوجه به آنکه کاربران بعد از کلیک روی تبلیغات وارد لندینگ پیج میشوند، بنابراین گوگل نیز براساس مرتبط بودن محتوا، متن و طراحی جذاب و قابلیت گشتن راحت در صفحه به شما امتیاز میدهد.
امتیاز کیفی موبایل (Mobile Quality Score):
همانطور که میدانید موبایل های امروزی نسبت به گذشته بسیار پیشرفتهتر شدهاند. به طوری که بخش عمدهای از فعالیت های افراد با استفاده از آنها صورت میگیرد. بسیاری از کاربران اینترنتی با استفاده از تلفن های همراه خود به جستجو میپردازند. بر این اساس گوگل امتیاز کیفی ویژهای را برای این بخش در نظر میگیرد.
برای امتیازدهی از موقعیت مکانی و ردیابی GPS دستگاه استفاده میشود و در نتیجه تبلیغات متناسب با موقعیت جغرافیایی کاربرد نمایش داده میشود. به همین دلیل یک تبلیغ در نسخه دسکتاپ با نسخه موبایل میتواند رتبه متفاوتی داشته باشد.
نکات مهم برای بهبود نمره کیفیت در ادز
در بازار داغ تبلیغات و بازاریابی برای آنکه بتوانید به موفقیت لازم و بازده موردنظر دست پیدا کنید، باید از استراتژی های مناسب و دقیقی استفاده نمایید. از جمله مواردی که باید در استراتژی خود قرار دهید، بهبود امتیاز Quality Score در گوگل ادز است. هر چه بتوانید امتیاز کیفی خود را بهبود ببخشید، در نتیجه خروجی بهتری از تبلیغات خواهید گرفت.
از جمله مواردی که با ساتفاده از آنها میتوانید امتیازات کیفی تبلیغ خود را افزایش دهید به شرح زیر است.
1. بکارگیری کلمات کلیدی مرتبط و نسبتا دقیق
هنگامی که قصد دارید در کمپین تبلیغ در گوگل خود، کلمات کلیدی انتخاب کنید باید دو نکته را در این مورد در نظر بگیرید:
- کلمه کلیدی نباید خیلی کلی باشد؛ تلاش کنید کلمات خود را تقریبا دقیق انتخاب کنید. کلی بودن keyword باعث میشود در انبوهی از تبلیغات گم شوید.
- نباید کلمه کلیدی خیلی تخصصی باشد؛ چراکه مخاطب نسبت به شما از تخصص کمتری در حوزه فعالیتی مربوطه برخودار است.
2. بررسی گزارش های مربوط به نمایش تبلیغات
ایمپرشن بیانگر نمایش تبلیغات و تعداد دفعاتی است که محتوای مورد نظر نشان داده شده است. نرخ ایمپرشن تعداد دفعات نمایش تبلیغات نسبت به تعداد دفعاتی است که امکان نمایش آنها وجود داشته نشان میدهد. این معیار از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و هر چه بیشتر باشد قطعاً بهتر است.
3. بهبود لیندینگ پیج و افزایش بازدید صفحه فرود
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، یکی از موارد بسیار مهم و تاثیر گزار در Quality Score گوگل ادز، صفحه فرود است. صفحه فرود باید کاملاً مرتبط با متن تبلیغ و کلمه کلیدی باشد تا هنگامی که کاربر وارد صفحه شد، متوجه این پیوستگی شود.
بهینه سازی این صفحه موجب میشود شاخصهای مهمی مانند میزان ماندن کاربران در صفحه افزایش پیدا کرده و نرخ ریزشد نیز کاهش یابد. بنابراین تلاش کنید برای کاربران خود ارزش قائل شوید تا این صفحه هم سریع بارگذاری شود و هم اینکه کاربر به چیزی که میخواهد برسد.
4. انتشار تبلیغات مرتبط
اگر به دنبال این هستید که از هزینه خود بیشترین بازدهی ممکن را کسب کنید، باید مخاطب هدفتان را به درستی انتخاب کرده و محتوای مرتبط را به او برسانید. بنابراین باید تبلیغات خود را براساس مخاطبان هدف و پرسونای آنها، کلمات کلیدی و موارد دیگر طبقهبندی نمایید.