ترفندها و تکنیک هایی وجود دارد که به ما در دقیق تر و بهتر سرچ کردن بسیار کمک میکند. چنین ترفندهایی باعث میشوند دقیقاً و یا تا حد زیادی همان نتیجهای که در نظر داریم، برایمان به نمایش گذاشته شود. شما به خوبی میدانید که میلیون ها سایت در صفحه وب وجود دارند که هرکدام از آنها از تعداد صفحه مختلفی تشکیل شدهاند. زمانی که چیزی را سرچ میکنید، گوگل سعی میکنید مرتبطترین و نزدیکترین صفحات در دنیای وب را به عبارت جستجوی شما، نمایش دهد.
حال اگر از یکسری ترفندهای خاص در حین سرچ کردنتان استفاده کنید، فیلترها و جزئیاتی که گوگل برای نمایش نتایج حستجو برای شما استفاده میکند بیشتر میشود. در نتیجه میتوانید به یک نتیجه جستجوی مطلوب تر و بهتر دستیابید. اینکار بواسطه عملگرها انجام میشود. از جمله عملگر های کاربردی به شرح زیر میباشد.
انواع عملگرها برای دقیق سرچ کردن
1. به اضافه +
در عباراتی که قصد جستجوی آنرا دارید، گوگل به طور خودکار کلمات معمولی و یا توقف را حذف میکند. اگر شما قصد دارید تا تمام عبارتتان به طور کامل مورد جستجو قرار بگیرد و یا دو عبارت و کلمه را همزمان در نتایج جستجوی خود داشته باشید، میتوانید از علامت + استفاده کنید.
برای مثال جستجوی عبارت tall +and short؛ نتایجی که شامل and میشوند نیز نمایش داده میشوند.
دقت کنید که قبل از کاراکتر + یک فاصله (space) قرار دهید و کلمه بعدی را بدون فاصله بعد از آن بیاورید. درست مانند فرم مثال بالا از کاراکتر استفاده کنید.
2. کوتیشن ” “
از جمله کاراکترهایی که میتوان به واسطه آن فرایند دقیق سرچ کردن را انجام داد، کوتیشن است. کاراکتر کوتیشن میتوان برای جستجوی عبارت یا کلمهی خاص استفاده کرد. برای این منظور باید عبارت موردنظرتان را در داخل کوتیشن ” “ قرار دهید. طرز صحیح استفاده از این عملگر به شکل مثال زیر است:
برای مثال ” مراسم جام جهانی قطر″ بنویسید به نتیجه دلخواه می رسید.
3. خط فاصله –
گاهی اوقات عبارتی که قصد جستجوی آنرا داریم، بیش از یک معنی دارد و یا دارای نتایج جستجوی مرتبط زیادی به همراه خواهد داشت. برای استفاده از این عمگر به منظور دقیق سرچ کردن، ابتدا کلمه کلیدی موردنظرتان را مینویسید سپس کلمهای که نمیخواهید در نتیجه جستجو تاثیر بگذارد و گوگل نیز به دنبال آن نگردد را بعد از – قرار میدهید.
به عنوان مثال میخواهید درباره گز فروشی جستجو کنید اما چون خودتان اهل اصفهان هستید تصمیم دارید اطلاعاتی در مورد گز فروشی های سایر شهرها بدست آورید. برای این منظور عبارتتان را به فرم گز فروشی -اصفهان مینویسید.
دقت کنید که قبل از کاراکتر – باید یک فاصله (Space) قرار داده و کلمه بعدی را بدون فاصله بیاورید. درست مانند مثال ذکر شده.
4. عملگر ~
از دیگر ترفندهای دقیق سرچ کردن استفاده از ~ است. در هر زبانی، کلماتی وجود دارند که دارای معانی مترادف مختلفی هستندو گاهی اوقات ممکن است شما تنها به دنبال جستجوی یک عبارت خاص نباشید بلکه مفهوم آنها نیز برای شما مهم است. استفاده از عملگر ~ در جلوی یک کلمه نتایجی را که شامل کلمات هم معنی عبارت جستجو میشوند، نشان میدهد. برای این منظور از علامت ~ در بین واژه ها استفاده کنید.
برای مثال اگر به دنبال توپِ فوتبال هستید این عبارت را باید اینگونه ~توپ ~فوتبال سرچ کنید.
5. عملگر یا
زمانی که به دنبال یک عبارت خاص و همچنین جایگزینی برای آن هستید، میتوانید بین دو کلمه موردنظر از عملگر یا استفاده کنید.
برای مثال اگر میخواهید با هواپیما به کیش و یا قشم سفر کنید، باید عبارت موردنظرتان را به فرم روبرو سرچ کنید: بلیط هواپیما کیش یا قشم
سایر عملگرها
6. عملگر site:
از جمله ترفندهای دقیق سرچ کردن که شخصاً از آن بسیار استفاده میکنم، عملگر سایت دو نقطه است. اگر در یک سایت مشخصی به دنبال عبارت و یا موضوع خاصی هستید، تنها کافی است که از عملگر site: استفاده کنید. برای این منظور ابتدا Site: را نوشته و بعد بدون فاصله آدرس سایت موردنظرتان را وارد کنید؛ سپس کلمه موردنظرتان را با یک فاصله بعد از آدرس سایت قرار دهید.
برای مثال اگر در سایت ماهان مارکتینگ به دنبال عبارت تبلیغ گوگل میگردد تنها کافیست به فرم زیر آنرا بنویسی:
تبلیغ گوگل site:mahanmarketing.com
7. عملگر cache
گاهی اوقات، زمانی که از جستجو گوگل استفاده میکنید ممکن است سایت موردنظرتان بخاطر مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری از دسترس خارج شده و شما به محتوای اون دسترسی نداشته باشید. با استفاده از عملگر :cache لینک مد نظرتان را وارد کرده تا متوجه شوید آخرین بار چه زمانی آن صفحه را دیده و یا کش کرده است.
9. فورمت فایل :filetype
اگر به دنبال یه فایل با فورمت خاص در اینترنت هستید کافیه از :filetype سپس پسوند مد نظرتون ( PDF, DOCX, TXT, PPT و …) و موضوع مد نظرتون رو سرچ کنید.
برای مثال اگر به دنبال کتاب در حوزه سئو هستید باید بصورت زیر سرچ کنید:
سئو filetype:PDF
10. داخل عنوان intitle
از دیگر روش های دقیق سرچ کردن استفاده از عملگر intitle است. بوسیله آن میتوانید به دنبال صفحاتی در وب باشید که حتما عبارت مد نظرتون را در عنوان خود ذکر کردهاند. برای استفاده از آن ابتدا باید intitle: وارد کرده و بعد بدون فاصله عبارت موردنظرتان را قرار دهید.
برای مثال به فرم روبرو دقت کنید: سئو سایت:intitle
11. داخل آدرس inurl
از این عملگر برای پیدا کردن عبارتی استفاده میشود که در داخل آدرس صفحه سایت ذکر شدهاند. برای استفاده از آن ابتدا باید inurl: وارد کرده و بعد بدون فاصله عبارت موردنظرتان را قرار دهید.
برای مثال سئو:inurl
12. داخل متن intext
از این عملگر برای پیدا کردن صفحاتی که حاوی کلمه یا عبارت مد نظرتون در داخل محتوای خود هستند استفاده میشوند. برای استفاده از آن ابتدا باید intext: وارد کرده و بعد بدون فاصله عبارت موردنظرتان را قرار دهید.
برای مثال سئو:intext