عنوان محتوا، اولین گام و از اصلیترین مواردی است که باعث جذب کاربر به سمت سایت و یا محتوای منتشر شده موردنظرتان میشود. در صورتی که نتوانید تیتر جذاب و جنجالی برای محتوای خود انتخاب کنید، نمیتواند تعداد مخاطب زیادی را جذب نماید. حتی اگر محتوای شما بسیار جامع، کامل و ارزشمند باشد.
اهمیت این موضوع برای این خاطر است، زمانی که کاربر در صفحه نتایج جستجو در حال بررسی است، اولین چیزی که از هرصفحه وب موجود در نتایج جستجو در معرض دید او قرار میگیرد، موضوع محتوای مقاله است. برای آنکه بتوانید عنوان مناسبی انتخاب کنید ابتدا باید ببینید مقالهای تصمیم دارید تولید کنید، چه مشکلی از مخاطب را حل مینماید. سپس عنوانی را برای آن انتخاب کنید که به مخاطب این حس القا شود با خواندن مقاله، راه حلی برای مشکل او پیدا خواهد شد.
در نتیجه میتوان گفت تنها داشتن متن محتوای با ارزش و خلاقانه برای جذب مخاطب کافی نیست. بلکه عنوان مقاله هم باید جالب و تاثیرگذار باشد. اکثر افراد به دنبال مطالبی هستند که عناوین جذابتری داشته باشد. هر چه عنوان جذابتر و غافلگیر کنندهتر باشد، حس کنجکاوی مخاطب را برمیانگیزد و او را بیشتر مشتاق به ادامه خواندن متن مقاله میکند.
فهرست مطالب
نوشتن عنوان محتوا در قالب ارائه راه حل
استفاده از عناوینی که به نوعی راه حلی را برای مخاطب ارائه میدهند، میتوانند در جذب کاربر بسیار موثر باشند. سعی کنید در عنوان های محتوا خود، روش انجام دادن کاری را به مخاطبانتان آموزش دهید. در واقع به آنها راه حلی را نشان و آموزش دهید که چگونه کاری را به درستی انجام دهند.
انسان ذاتاً به دنبال یادگرفتن است، به همین خاطر مطالبی که عناوین آنها به نوعی حالت آموزش و راه حلی دارند، برای کاربران جذاب هستند. برای مثال: ترفندهای بالا بردن بازدید سایت.
استفاده از موضوع در جهت جلوگیری از مشکل
کاربران بسیاری در وب درحال جستجو هستند تا مشکلی که برایشان بوجود آمده و یا قرار است ایجاد شود را بواسطه مطالب سایت ها برطرف کنند. استفاده از عنوان هایی که موجب جلوگیری از به وجود آمدن مشکلی میشوند برای کاربران بسیار جذاب است. کاربر با استفاده از محتوا این نوع عنوان ها متوجه خواهد شد که در هنگام بروز مشکل، چه رفتار و عملکردی را از خود نشان دهد.
برای مثال: چه کار کنیم از آنفالوو شدن جلوگیری کنیم؟
بواسطه این نوع عنوان هم راه حلی را به کاربر نشان دادهاید و هم به نوعی زنگ خطری را برای جلوگیری از بوجود آمدن مشکل توسط مخاطب، روشن کردهاید.
استفاده از عبارت «بیشتر بدانید»
همانطور که گفته شد انسان ذاتاً موجودی است که همواره به دنبال حقایق است و میل به دانستن بینهایت دارد. استفاده از عنوانی که همراه با عبارت «بیشتر بدانید/ آیا میدانستید» باعث میشود این ویژگی کنجکاوی انسان برانگیزد و برای خواندن محتوا این عنوان، وارد سایت شود.
بدون شک اگر مخاطبانتان بدانند با خواندن مقاله شما چیزی به دانش و اطلاعات آن ها اضافه میشود، حتما راغب خواهند بود که ادامه مقاله را بخوانند. برای مثال: آیا میدانستید در هر ثانیه 63000 جستجو در گوگل انجام میشود؟
استفاده از عنوان سوالی برای محتوا
از دیگر عناوینی که میتواند توجه مخاطب را به خود جلب نماید، عنوان های سوالی میباشد. این نوع موضوع ها باعث تحریک حس کنجکاوی کاربر شده و موجب میگردد که برای مطلع شدن از متن محتوا آن را مطالعه کند و یا حتی آن را با دوستانش به اشتراک بگذارد. در نتیجه سعی کنید از عنوان های سوالی استفاده کنید. در بیشتر مواقع این نوع عنوان ها دقیقاً همان سوال هایی هستند که در ذهن مخاطب وجود داشته و به دنبال جواب آنها است.
برای مثال: چرا هر کسب و کاری به سئو نیاز دارد؟
کاربر با مشاهدۀ عنوان سوالی مقاله حس میکند با خواندن این مقاله حتما به جوابی به دنبال آن است، میرسد. همچنین زمانی که عنوان خود ر با «چرا» و یا هر حرف پرسشی دیگر شروع میکنید، باعث میشود مخاطب به طور ناخوداگاه جذب آن سوال شود. زیرا این «چرایی» ممکن است همان چیزی باشد که به دنبال آن میگردد و یا اینکه چنین پرسشی را در ذهنش ایجاد کردهاید.
نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که پاسخ سوال حتما باید در متن محتوا وجود داشته باشد. چرا که اگر مخاطب با خواندن مقاله به جواب خود نرسد، دیگر به سایت و محتواهای شما اعتماد نخواهد کرد.
عنوان هیپنوتیزمی یا خیره کننده
از تیترهای خیره کننده و جذاب برای عنوان های محتوا سایت خود استفاده کنید. به چنین عنوان های خیره کنندهای اصطلاحاً حالت هیپنوتیزمی گفته میشود. منظور از استفاده از عنوان خیره کننده، عنوان هایی میباشد که باورش برای کاربر سخت باشد و یا اصلا فکرش را نکند که چنین چیزی امکان پذیر خواهد بود.
این عنوان ها کاربران را ترغیب به خواندن هر مطلبی میکند. البته نکته مهمی که در عنوان های هیپنوتیزمی باید در نظر بگیرید این است که نباید دروغ بگویید. تنها باید موضوع را به گونهای بیان کنید که به کاربر یک شوک بدهد و آنرا هیپنوتیزم کند.
برای مثال: درآمد 200 میلیونی فقط با 1000 فالوور اینستاگرام
استفاده از اعداد در عنوان محتوا
باتوجه به تحقیقاتی که انجام گرفته، استفاده از اعداد در عنوان محتوا (خصوصاً اعدادی که فرد هستند) موجب افزایش 73 درصدی تعامل کاربر با محتوا و همچنین اشتراک گذاری آن در شبکه های اجتماعی میشود. در واقع عدد بکار گرفته شده در عنوان موجب میشود که کاربر بیشتر ترغیب به خواندن مقاله موردنظر شود. به گفتهی Debra Jason مغز به اعداد بسیار علاقهمند است و از آنها استقبال میکند.
همچنین براساس تحقیقات انجام شده توسط سازمان بازاریابی محتوا، مغز انسان به اعداد فرد بیشتر از اعداد زوج واکنش نشان میدهد. به نوعی بیشتر این نوع اعداد را باور دارد. چراکه این اعداد بیشتر به کاربران برای هضم و درک اطلاعات کمک میکند و موجب میشود تا به آسانی مفاهیم و اطلاعات را به خاطر بیاورند.
برای مثال: 5 دلیل اصلی برای اینکه احساس کنیم به متخصص سئو نیاز نداریم؟