قیمت سئو و خدمات همراه با آن از مهمترین سوالات صاحبان سایت میباشد. دریافت و سپس بررسی پاسخ این سوالات منجر میشود که کارفرما نسبت به سئوی سایت خود اقدام کند یا خیر. سئو و بهینه سازی شامل علم و دانش و تکنیک هایی می باشد که نتیجه آن به دستیابی به جایگاه اول موتور جستجو میشود.
همانطور که میدانید امروزه سئو و بهینه سازی سایت یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین راهکارها در بازاریابی در دنیای اینترنت و وب میباشد. به طوری که اگر تنها به طراحی وبسایتی کاربردی و ثبت یک نام مناسب برای تجارت آنلاین خود اکتفا نمایید، خیلی زود از دایره رقابت با رقیبان حرفهایتان خارج میشوید.
به طور کلی نمیتوان برای سئو یک هزینهی مشخصی را تعیین نمود چراکه عوامل مختلفی بر آن تاثیر میگذارند. از جمله این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
فهرست مطالب
1. قیمت سئو براساس وضعیت کنونی سایت
یکی از مهمترین دلایلی که باعث میشود که متخصص سئو نتوانید برای تمامی پروژه های بهینه سازی سایت ها یک قیمت مشخص تعیین کند، جایگاه و وضعیت فعلی است که سایت موردنظر در آن قرار دارد. چرا که سایت ممکن است دارای محتوای مناسب و یا لینک سازی درستی بوده و دیگر نیازی به این بخش از خدمات سئو سایت نداشته باشد. در نتیجه از قیمت سئو سایت آن کاسته میشود.
همانطور که میدانید سئو از سه بخش سئو داخلی، سئو خارجی، و سئو تکنیکال تشکیل شده است. هر کدام از این بخش ها بر قسمت خاصی تمرکز داشته و لازمه رسیدن به جایگاه مطلو و موردنظر، اهمیت دادن بر تمامی بخش ها است. باتوجه به آنکه این سه بخش دارای حیطهی متفاوت و در انتها هدف مشترکی هستند، خدماتی و مواردی که در هرکدام از آنها اجرا میشود از قیمت های متفاوتی نیز برخوردار هستند.
2. براساس جایگاه کلمات کلیدی
سئو باعث هدف گذاری بر فروش و جهت گیری وبسایت می شود و انتخاب کلمات کلیدی براساس سختی آن ها ملاک هزینه و مدت زمان اجرای پروژه سئو می باشند.
تخمین هزینه براساس نوع کلمات و سختی آن ها از نظر قیمت گذاری معمولا ریسک و استرس زیادی را به متخصص سئو تحمیل میکند، زیرا زمانی که کلمه کلیدی به جایگاه مد نظر نرسد عملا درآمدی برای او حاصل نمیشود.
اکثر مراجعین جهت درخواست سئو و بهینه سازی در ارتباط با اجرای کار و نتیجه نگرفتن با کلمات کلیدی و نرسیدن به صفحه اول گوگل از شرکت های سئوکار ناراضی هستند.
تضمین رتبه در سئو امکان پذیر هست؟
کارشناسان و متخصصانی که در حوزه سئو قوی هستند و دارای تجربه اجرای پروژه متفاوت و موفق یا شکست خورده را داشته باشند،اطلاع دارند که ارائه تضمین مالی به کارفرما برای رسیدن به رتبه 1 گوگل یا هر جایگاه دیگری در صفحه اول نتایج جستجو، از نظر اخلاقی و قانونی درست نیست. در نتیجه تمایلی به پذیرش پروژههایی با این طرز تفکر ندارند.
در عرصه سئو و بهینه سازی افرادی هم حضور دارند که به تازگی شروع به فعالیت کرده اند و برای انجام پروژههای کوچک هزینههای پایینی را اعلام میکنند؛ چنین مشتریانی را یک فرصت طلایی برای کسب درآمد بالاتر و یا حداقل کسب تجربهای ارزشمند میدانند. سئو تضمینی تجربهایست که حتی در صورت شکست پروژه نیز برای آنها ارزشمند است.
3. آمار ورودی از گوگل
در این روش به جای تمرکز بر تعداد محدودی از کلمات، هدفی مهمتر که جذب مخاطب از گوگل و تبدیل آن به مشتری است را دنبال میکنیم. این کار با استناد به آمار ارائه شده توسط ابزار Google Search Console و بررسی تغییرات آن انجام میشود.
معمولا شرکتهایی که تجربه کسب جایگاه در عبارات طولانی را داشته و به خوبی ارزش این مدل هدف گذاری را درک کردهاند از این روش برای تعیین قیمت خدمات سئو استقبال میکنند.
4. قیمت سئو با توجه به میزان فروش
سئو سایت ، به عنوان مثال در یک فروشگاه اینترنتی میتوان با استفاده از ابزارهای تحلیلی مانند Google Analytics آمار دقیقی از خریدهای انجام شده به واسطه ورودی گوگل به دست آورد. در نتیجه همان ابتدای پروژه برآورد درستی از میزان فروش فعلی تهیه شده و با تمرکز بر سئو اهداف آینده تعیین میشود.
در این مدل کسب رتبه در یک یا چند عبارت به متخصص سئو تحمیل نشده و از طرف دیگر افزایش بازدید از طریق عبارتهایی پرجستجو ولی کم ارزش هزینههای کارفرما را بی نتیجه نمیکند.
پس از بررسی سایت و تعیین و هدف گذاری با کلمات کلیدی مد نظر کارفرما می توان زمان و هزینه پروژه و قیمت توسط کارشناس تخمین زده شود. در این روش ابتدا وضعیت سایت و رقبای اصلی به صورت دقیق بررسی شده و فعالیتهای مورد نیاز برای بهبود وضعیت سئو در قالب یک پروپوزال ارائه میشود.
5. نوع CMS و زبان برنامه نویسی
در حال حاضر بیشتر سایت ها بر اساس سیستم مدیریت محتوای وردپرس طراحی و اجرا شدهاند و تعداد کمی از CMS های دیگر مانند جوملا، پرستا شاپ، و موارد دیگر کاربرد دارند. وردپرس به دلیل سرعت بالا، سهولت در استفاده و همچنین افزونه های متنوع و زیادی که دارد نسبت به سایر سیستم های مدیریتی محتوا از طرفداران بالایی برخوردار میباشد.
وردپرس از نظر گوگل سبک تر است و آسان تر نیز کراول میشود. قیمت سئو سایت وردپرس نسبت به سایر سیستم های مدریریت محتوا از تعرفه کمتری برخوردار است. مگر آن که از قالب های اختصاصی با ویژگی های منحصر به فرد در سایت بکار گرفته شود.
برخی از افراد تصور میکنند که وردپرس سیستمی ضعیفی بوده و مناسب برای کسب و کارهای کوچک است. در نتیجه چنین سیستمی نمیتواند تاثیر مثبتی بر سئو و رشد سایت بگذارد. اما این عقیده و تصور کاملاً اشتباه است. کمپانی های بسیار بزرگ و مشهوری در دنیا وجود دارند که ساتی آنها براساس وردپرس بنا شده است.
با سفارشی سازی وردپرس و اضافه کردن پلاگین های منحصر به فرد برای هر قالب، می توان از استراتژی های گوناگون استفاده نمود.