توضیحات متا یا همان متا دیسکریپشن Meta Description در میان انواع متا تگ ها از اهمیت بسیار بالایی در سئو و نرخ کلیک دارند. این توضیحات درواقع چکیدهای از مطلب صفحه سایت را ارائه میدهد که اغلب برای موتورهای جستجو نوشته میشود. به طوری که در هنگام ظاهر شدن صفحه مورد نظر در صفحه نتایج موتورهای جستجو توضیح مختصری را به بازدید کننده ارائه نماید.
در گذشته تصور میشد که متا دیسکریپشن در سئو و رتبه بندی سایت تاثیر گذار است. اما پس از آن گوگل رسما اعلام کرد که این توضیحات هیچ تاثیر مستقیمی بر رتبه بندی سایت ها ندارد. به جملهی قبلی دقت کنید، گوگل نگفت که این توضیحات تاثیر غیر مستقیم ندارند. زمانی که Meta Description میتواند تاثیر زیادی بر میزان ورود کاربران به سایت داشته باشد. در ادامه به معرفی نکاتی میپردازیم که بواسطه آنها میتوایند توضیحات متا را بهینه کرده و نرخ CTR را بالا ببرید.
فهرست مطالب
یکتا بودن توضیحات متا
اولین نکتهای که در هنگام نوشتن توضیحات متا باید به آن دقت نمایید، مجزا و متفاوت بودن توضیحات هر صفحه از یکدیگر است. در گذشته هنگامی که گوگل متوجه یکسان بودن متا دیسکریپشن چند صفحه میشد، آن را در گوگل وبمستر هایلایت میکرد. قبلا این اطلاعات در بخش HTML Improvements قابل مشاهده بود اما در حال حاضر با آپدیت جدید سرچ کنسول این ابزار از دسترسی خارج شده است.
باتوجه به آنکه محتواهای هر صفحه با یکدیگر متفاوت است، مجزا بودن توضیحات آنها نیز یک فرایند کاملا منطقی و اصولی است. این موضوع باعث بهبود تجربه کاربری UX میشود. زیرا از این طریق هم کاربران هم متوجه تفاوت مطالب صفحات و هم پیام محتوای هر صفحه میشوند.
البته در برخی موارد، صفحات سایت انقدر زیاد است و مطالب آنها با همدیگر همپوشانی دارند، نمیتوان بر هرکدام توضیحات متای مجزایی نوشت. در این حالت متا دیسکریپشن را برای صفحه اول و صفحات اصلی سایت خود کامل کنید و برای سایر صفحات یا این بخش را خالی بگذارید. یا با استفاده از الگوریتم های کدنویسی محتوای آن را براساس اطلاعات صفحه ایجاد نمایید.
کلمات کلیدی در Meta Description
برای استفاده از کلمات کلیدی در توضیحات متا هیچ محدودیتی وجود ندارد. ولی توصیه میشود که بیش از یک یا دو کلمه کلیدی در آن استفاده نکنید. این کلمات را در ابتدای توضیحات خود قرار دهید. در صفحه نتایج گوگل کلمات کلیدی موجود در تگ توضیحات متا بصورت پررنگ تر نشان داده میشوند و این امر شما را در جذب بازدیدکنندگان بیشتر یاری میکند.
عدم استفاده از کاراکترهای ریاضی
موتورهای جستجو کاراکترهایی نظیر +، – و ” را بعنوان کد HTML میشناسد. زمانی که زا این علائم در توضیحات متا صفحه سایت خود استفاده کنید، باعث میشود گوگل آن را بعنوان کد شناسایی کند و به کل نادیده بگیرد. برای بهینه کردن توضیحات متا باید از متون ساده استفاده کنید.
استفاده از عبارات جذاب متناسب با کسب و کار
توضیحات متا در برند سازی و تبلیغات میتواند نقش کلیدی داشته باشند. این توضیحات باید به شکلی باشد که در میان رقبا بازدیدکنندگان را به سمت سایت شما بکشد. اطلاعاتی متفاوت و تخصصی مربوط به تجارت خود را در کنار کلمات کلیدی مربوط به آن در توضیحات متا قرار دهید تا محتوای متفاوتی را ارائه داده باشید. با چیدمان یک استراتژی مناسب و مشورت با یک سئوکار حرفهای، از این موقعیت به نفع کسب و کار خود استفاده کنید.
تعداد کاراکتر قابل نمایش در توضیحات متا
تعداد کاراکترهای این توضیحات چندین بار توسط گوگل تغییر کرده است. در دسامبر 2017، این توضیحات بیشتر شد. اما پس از آن تعداد کاراکتر مجاز کاهش پیدا کرده و در جستجوی نتایج و سئو تاثیر غیر مستقیم بیشتری گذاشت. در اواسط ماه می 2018 گوگل تعداد کاراکتر مجاز قابل نمایش در نتایج جستجو سئو را به 155 تا 160 کاراکتر محدود کرده است. درواقع گوگل به عقب رفته به صفحه نمایش های کوتاه تر برای توضیحات متا بازگشته است.
در ماه دسامبر، گوگل تغییر قابل توجهی در چگونگی نمایش قطعه جستجو نشان داد. با جستجوی ما نشان می دهد توضیحات متا قابل نمایش بسیاری از سایت ها بیش از 300 کاراکتر به نظر میرسد که آنها اواسط ماه می 2018 با تغییراتی روبرو شدهاند (ماهان مارکتینگ تا حدودی این را در روز 14 می تایید کرد).
به طور کلی تعداد کاراکترهای Meta Description هیچ محدودیتی ندارد. اما با توجه به آنکه گوگل تنها 150 تا 170 کاراکتر را در صفحه نتایج خود از نشان میدهد، با قراردادن کلمات کلیدی خود در ابتدای توضیحات متا آن را بهینه کنید. در صورتیکه متن شما بیشتر از فضای استاندارد گوگل باشد تنها ابتدای آن نمایش داده شده و در ادامه … قرار داده میشود. در حال حاضر استاندارد رایج برای توضیحات متا 160 کاراکتر است. چرا که در این شرایط شانس دیده شدن همه محتوای آن بیشتر خواهد بود.
متفاوت بودن متا دیسکریپشن نوشته شده
گاهی ممکن است برای صفحهای از سایت خود از تگ توضیحات متا استفاده کردهایم اما در نتایج جستجو، عبارت دیگری را به کاربر نمایش میدهد. این اتفاق به دو دلیل ممکن است رخ دهد که عبارت است:
- متن دیسکریپشن با محتوای قرار گرفته در صفحه ارتباطی نداشته و گوگل متوجه عدم ارتباط آنها شده است.
- کاربر عبارتی را جستجو کرده که در متن صفحه موجود بوده ولی در توضیحات متا قرار نگرفته است. در این حالت الگوریتم مرغ مگس خوار برای راهنمایی بهتر کاربر، این متن را جایگزین عبارت پیشنهادی شما کرده است.