ایده پردازی محتوا یک اصل بسیار مهم در کانتنت مارکتینگ محسوب میشود. تولیدکنندگان محتوا موظف هستند که برای موفقیت در زمینه بازاریابی محتوا، همواره از ایده های خلاقانه و جدیدی بهره بگیرند. ایدهپردازی یک نوع فرایند محسوب میشود که در آن به خلق ایده های تازه و جدید میپردازد؛ به طوری که این ایده ها بتوانند به راهحل های نوآورانه تبدیل شوند.
اگر به اطراف خود نگاه کنید میبینید که هر چیزی در پی یک ایده اولیه منشاء گرفته و سپس ساخته شده است. هر فردی پیش از آنکه اقدام به شروع کاری نماید، ابتدا از قبل نسبت به آن ایده پردازی و تصور کرده است؛ اگر نیز بدون تفکر اقدام به کاری نماید، باید خیلی خوش شانس باشد تا در آخر به موفقیت برسد. برای بازاریابان محتوایی که قصد ندارد به شانس خود تکیه کنند، ایدهپردازی محتوا اولین مرحله در استراتژی آنها است.
در حوزه دیجیتال مارکتینگ و سئو، منظور از ایده پردازی این نیست که حتماً یک چیز جدیدی خلق نمایید. بلکه شما میتوانید ایده های قبلی خود را تکمیل نمایید و وارد جزئیات آنها شوید. لازم نیست برای تولید چیزی ارزشمند همواره اولین نفر باشید.
زمانی که بدانید چگونه ایدهپردازی کنید، براحتی خواهید توانست مخاطب را به سایت خود هدایت کنید و از این طریق ترافیک وبسایتتان را افزایش داده و سئو آنرا بهبود ببخشید. در ادامه به نکاتی میپردازیم که در ایده پردازی میتواند به شما کمک کند.
فهرست مطالب
بارش افکار برای ایده پردازی محتوا
اگر مدیر شرکتی هستید از کارکنان خود بخواهید که تصور کنند این شرکت برای آنها است و یا به طور کل صاحب شرکتی هستند. با توجه به آنکه تفکر و دید افراد با یکدیگر متفاوت است، در این فرایند تصویرسازی، هر کارمندی متوجه یکسری نکات خاص میشود که در آخر میتواند به نوآوری خاصی منجر گردد.
سپس جلسهای با کارکنان خود برگزار کنید و از آنها بخواهید هرچیزی را در رابطه با شرکت تصور شدهشان بگویند. وجود و احساس کردن آزادی بیان در این قسمت از اهمیت ویژهای برخوردار است. هیچ یک از افراد نباید احساس معذب بودن و یا ترس را در هنگام اراده ایدهاش احساس کند.
در میان ایده های مذکور، ممکن است برخی از ایدهها خیلی دست نیافتنی باشند، یا ایدهای بهنظر ساده و دم دستی بیاید. اصلاً اهمیت ندارد در این تکنیک راه برای همه باز است تا بتوان به یک ایده پردازی مناسب برای محتوا رسید.
دیاگرام عنکبوتی Mind Mapping
میتوان گفت این ترفند ادامهی تکنیک بار افکار است. در این حالت یک مورد کلیدی را در مرکز قرار داده و ایده های مرتبط با آن را یادداشت نمایید. از این طریق میتوانید به یک ایده کلیدی و اولیه دست پیدا کنید و حول آن برای محتوا موردنظرتان ایده پردازی کنید.
تکنیک Check Trends
از دیگر ترفندهایی که میتواند برای ایده پردازی محتوا بسیار مفید باشد، CT یا Check Trends است. این ترفند برای زمانی است که شما هیچ ایدهای برای استراتژی کسب و کار خود ندارید.
برای این منظور ابتدا بهتر از شبکه های اجتماعی شروع کنید و به بررسی ترندهایی که به حوزه فعالیت شما مرتبط است، بگردید. از این طریق متوجه خواهید شد که در حال حاضر چه موضوعی در کسب و کار شما همچنان داغ و پر مخاطب بوده و در نتیجه به یک ایده اولیه دست پیدا کنید. پس از این مرحله، بکارگیری دیاگرام عنکبوتی میتواند به ایده های فوقالعادهای برای شما منجر شود.
ترفند PDCA برای ایده پردازی محتوا
PDCA کوتاه شدهی کلمات PLAN DO CHECK ACT است؛ در این نوع تکنیک ایده پردازی محتوا، شما نباید بی برنامه و بدون تفکر، کاری را انجام دهید. درواقع ترفند PDCA مناسب برای فعالیت ها و کسب و کارهایی است که ترجیح میدهند کمتر ریسک کند و بیشتر احتیاط به خرج دهند.
در این ترفند جهت اعمال خلاقیت و تغییر، ابتدا بخش کوچکی از کسب و کار مورد آزمایش تغییر قرار میگیرد. پس از بررسی های لازم اگر متوجه شدید که تغییرات اعمال شده باعث ایجاد نتایج مطلوب گشته است، میتوانید آن ایده را بر روی کل مجموعه نیز پیاده کنید.
پنج چ
5 چ در واقع پرسش هایی هستند که باید به هرکدام از آنها پاسخ داده و نتایج را نزد خود بررسی کنید. این «چ»ها عبارتند از : چه چیزی …؟ چرا …؟ چگونه …؟ چه وقت …؟ چه کسی …؟
با پاسخ دادن به هرکدام از این سوالات در رابطه با ایدهپردازی محتوا، ذهن شما نسبت به آشکار شدن ایده های جدیدتر بازتر خواهد شد. در اینصورت میبینید که چگونه میتوانید خلاقیت خود را به نمایش بگذارید.
ترفند Focus Group
در این ترفند ایده پردازی محتوا که به آن گروه کانونی نیز گفته میشود، شما بهطور رندوم تعدادی از افراد جامعه هدف محصول خود را دور هم جمع میکنید. از نظرات آنها در رابطه با کیفیت و میزان مفید بودن محصولات و یا خدماتتان جویا شوید.
سپس تغییراتی که قصد دارید بر روی کسب و کار خود و یا بازاریابی محتوایتان اعمال دهید را از نظرات آنها استفاده کنید. لازم است این گروه حس و دریافت خود را با صراحت برای شما بیان کنند. و البته شما مجبور نیستید نظرات آنان را بیچون و چرا بپذیرید.
کپی رایتینگ خلاقانه
این مورد نیز همانند موارد پیشین بر پایه داشتن خلاقیت قابل اجرا است. شما میتوانید یک جمله کوتاه و بامزه در رابطه با کسب و کار و یا برندتان ایجاد نمایید. برای مثال از کلماتی که در شعار مجموعهتان وجود دارد برای ایجاد یک متن خلاقانه استفاده کنید. داشتن طبع صمیمی و نسبتاً شوخ میتواند مخاطب را بیشتر به سمت مجموعه شما جذب نماید.