هم دسته بندی و هم برچسب گذاری Tag در ارائه محتوا وب سایت کاربرد فراوانی دارند. کاربران به منظور دسترسی سریع تر به هدف موردنظرشان در سایت شما از دسته بندی استفاده میکنند. بهتر است تعداد دسته ها زیاد نباشد؛ اما چراکه می تواند موجب سردردگمی کاربر در سایت شود. علاوه بر آن، محدود بودن دسته ها به نویسنده این امکان را می دهد تا موضوع مقاله بعدی خود را براحتی انتخاب کرده و محل نمایش صحیح آن را تعیین کند.
همچنین هدف از برچسب گذاری همانند هدف دسته بندی می باشد که ترکیب آن ها می تواند راهنمای مناسبی برای کاربران در یافتن مطالب مورد نظرشان در وبسایت باشد.
برچسب ها همانند یک دسته بندی خاص و کوچکی می باشند که مرتبط با محتوای نوشته می باشند و حتی می توان عنوان کرد مخصوصا نوشته مربوطه هستند، در حالی که دسته بندی براساس موضوع محتوا صورت می گیرد. برای ایجاد ارتباط بین محتواهای موجود در دسته های مختلف باید از برچسب گذاری استفاده کرد.
نکات برچسب گذاری در محتوا
1.کوتاه بودن عبارت برچسب گذاری در سایت:
بر چسب باید کوتاه باشد و به زبان فارسی بهتر است از 3 کلمه بیشتر استفاده نگردد. استفاده از جملات و عبارات طولانی برای برچسب گذاری اصلا مناسب نیست و همچنین باید در چند عبارت کوتاه، تمام موضوعاتی که به محتوا صفحه مربوط می شوند را تعیین کرد.
2.کم بودن تعداد برچسب ها:
برچسب ها به منظور راهنمایی کاربران در یافتن مطالب مرتبط صورت می گیرد. تعداد زیاد برچسب ها سبب سردرگمی کاربران، زیاد شدن بیش از حد صفحات سایت و همچنین ایجاد دسته بندی های کم استفاده و نامناسب می شود.
توجه داشته باشید که گوگل در روز، زمان مشخصی را برای ایندکس کردن صفحات وب سایت اختصاص می دهد، زیاد بودن صفحات بی استفاده سبب نادیده گرفته شدن صفحات اصلی سایت و گمراه کردن روبات های گوگل خواهد شد.
3.استفاده از برچسب های قبلی:
از موضوعات مورد علاقه کاربران سایت به عنوان برچسب گذاری محتوا استفاده کنید. در واقع می توانید تعدادی مشخص و از پیش تعیین شده برچسب داشته باشید و در هر محتوا با توجه به موضوع آن، استفاده کنید.
استفاده از برچسب های خیلی خاص و غیرعمومی سبب می شود هیچ نوشته مرتبطی با یکدیگر نداشته باشید و یا اینکه برچسب مربوطه مورد توجه و نیاز کاربران سایت نباشد.
4.دقت به تفاوت برچسب ها
از نام دسته بندی ها به عنوان برچسب استفاده نکنید و همیشه تفاوتی بین آن ها قائل شوید. دسته بندی ها به تنهایی مطالب مربوط به خود را به کاربران نشان خواهند داد و قرار دادن آن ها بعنوان برچسب و نمایش در صفحه ای جدید با محتوای یکسان نتیجه ای جز تاثیر منفی بر سئو سایت نخواهد داشت و کاربران شما را در یافتن مطالب کمک نمی کند.
مشکلات برچسب گذاری اشتباه
به طور کلی وبسایت هایی که صفحات محتوا های خود را به اشتباه برچسب گذاری میکنند به 3 دسته اصلی تقسیم میشوند:
1.Duplicate Content یا تولید محتوای تکراری:
اگر از برچسب هایی که دارای محتوای یکسانی میباشند در سایت خود استفاده کنید؛ عملا بدین معناست که محتوای تکراری تولید کردهاید. برای مثال فرض کنید برچسبی با عنوان «رستوران با موسیقی زنده» داشته باشید و همزمان از برچسب دیگری به نام «موسیقی زنده در رستوران» استفاده نمایید. در عمل رستوران هایی که در صفحۀ این دو برچسب قرار میگیرند، کاملا یکسان بوده و محتوای دو صفحه بسیار به هم نزدیک خواهد بود.
2.Cannibalization یا شباهت موضوعی صفحات:
در برخی موارد، محتواهایی در سایت تولید میشود که مفهوم یکسانی را به کاربر و گوگل القا میکنند. درواقع محتواهای این صفحات ممکن است یکسان نباشد اما برای یک عبارت مشابه هدف گذاری شده باشند. در این حالت هم گوگل و هم شاید خود شما متوجه نشوید که کدام یک از محتواها برای کسب رتبه در عبارت مشابه هدف گذاری شده، گزینه بهتری است. چنین شرایطی این دو صفحه ارزش یکدیگر را کاهش میدهند. ممکن است به جای آنکه یکی از آنها رتبه بالایی کسب کند هردو در نتایج گوگل ظاهر شده ولی رتبه مناسبی نداشته باشند.
3.Zombie Pages یا صفحات بی ارزش:
محتوا هایی که برچسب گذاری شدهاند از نظر گوگل ارزش و اعتبار بالایی برخوردار هستند. در نتیجه شانس آنها برای کسب جایگاه بهتر در نتایج گوگل، نسبت به صفحاتی که فاقد برچسب هستند بیشتر است. اما لازم به ذکر است، نمیتوان هر عبارتی را در صفحاتی از این دست هدف گذاری کرد. برای مثال خیلی کم پیش میآید که یک برچسب در عباراتی مانند “رستوران”، “دانلود”، “3D” یا مواردی مشابه آن، جایگاه کسب کند.
استفاده از برچسب های خیلی کوتاه و عمومی باعث بی ارزش شدن صفحه تولید شده میشود؛ اصطلاحا به چنین صفحاتی زامبی Zombie گفته میشود. اگر تعداد صفحات زامبی در یک سایت زیاد باشد، اعتماد گوگل به کیفیت محتوای آن از بین خواهد رفت. همچنین ربات های خزنده گوگل، زمان زیادی را صرف بررسی و ایندکس کردن آنها میگذارند. در پی این اتفاق، سرعت ایندکس صفحات مهم تر مانند خود مقاله یا محصول کاهش می یابد.