سئو داخلی یا همان سئو on site (به عنوان صفحه جستجو درون صفحه شناخته میشود) به عمل بهینه سازی عناصر در یک وب سایت گفته میشود. در واقع فرایند کلی سئو و بهینه سازی سایت به دو بخش اصلی تقسیم میشود؛ on page و off page. داشتن استراتژی مناسب و اصولی برای هر دو بخش جهت رسیدن به موفقیت و کسب رتبه بالاتر ضروری است.
برخلاف لینک های دیگر در اینترنت و سایر لینک های خارجی که به طور کل به عنوان سئو خارجی شناخته میشوند، به منظور رتبه بندی بالاتر و کسب ترافیک مرتبط تر از موتورهای جستجو، استراتژی SEO باید در داخل سایت نیز انجام گیرد. این استراتژی بر پایه محتوا و کد منبع HTML از یک صفحه، صورت میگیرد.
این کار باعث میشود علاوه بر کمک به موتورهای جستجو به تفسیر محتوای صفحه، صفحات مناسب در وبسایت نیز به کاربران کمک میکنند به سرعت و به وضوح درک آنچه در مورد یک صفحه است و اینکه آنرا به جستجوی جستجوی خود بپردازند.
در واقع، سئو خوب در سایت به موتورهای جستجو کمک میکند تا متوجه شوند چه چیزی انسان میبیند (اگر چه آنها یک صفحه را بازدید میکنند)، به طوری که موتورهای جستجوگر میتوانند به طور قابل اطمینان به آنچه بازدید کننده های انسانی محتوای با کیفیت بالا در مورد یک پرس و جو جستجو خاص (کلمه کلیدی).
اهمیت سئو داخلی یا on site
انتظار نداشته باشید که بدون داشتن سایت مناسبی، سئو خارجی نتیجه بخش باشد. سئو داخلی به بهینه سازی مواردی مانند محتوا، کدنویسی، پیاده سازی فنی، ساختار و نمای سایت میپردازد. درواقع تمامی فعالیت های بهینه سازی شما در بستر خود سایتتان صورت میگیرد.
هدف از انجام این استراتژی این است که صفحات سایت، محتوای آن و همچنین ارتباط این محتوا با عبارت جستجو شده را برای موتورهای جستجو قابل درک کند. البته تمام استراتژی های سئو چه on site و چه out site در جهت جذب مخاطبین هدف است. درنتیجه با on site seo، میتوان به کاربران کمک کرد که موضوع یک صفحه مربوط به چیست و تا چه حد میتواند پاسخ سوالات آنها را بدهد.
بخش های سئو on page
مبحث سئو داخلی یا on site بسیار گسترده است. اما به طور کلی میتوان اعمالی که در این نوع سئو انجام میشود را به دو بخش اصلی تقسیم کرد:
1. سئو تکنیکال:
این بخش با هدف استانداردسازی وبسایت با معیارهای موتورهای جستجو صورت میگیرد. در صورتی که سایت از نظر ساختاری مشکل داشته باشد هم کاربر در سایتتان به مشکل میخورد و هم اینکه ربات های گوگل نخواهند توانست به درستی صحفات وبسایتتان را بررسی و ایندکس نمایند.
افزایش دسترسپذیری سایت برای گوگل (بهینهسازی نقشه سایت، فایل Robots.txt، متا تگ ها، محتوای تکراری و کدهای وضعیت) و بهینهسازی تجربه کاربر (افزایش سرعت سایت، امنیت سایت و ریسپانسیو بودن) موضوعات اصلی سئو تکنیکال هستند.
2. سئو محتوایی:
بازاریابی محتوا یا متنی یکی از قویترین استراتژی های بازاریابی و تبلیغات میباشد. باتوجه به آنکه هدف اصلی بیشتر مدیران سایت ها، جذب مخاطب و فروش بیشتر میباشد، بر این اساس این نوع بازاریابی وارد عرصه دنیای اینترنت شده است.
درواقع سئو محتوا، عملیات بهینهسازی محتوای سایت است که شامل فعالیتهای تحقیق کلمات کلیدی، ایجاد ساختار سایت و سئو نویسی میشود. ورود بازاریابان و نویسندگان حرفهای به حوزه سئو، تولید محتوای تخصصی را وارد عرصه جدیدی کرد. به این ترتیب الگوریتم های گوگل بروزتر شده و ارزش محتوا و بهینه سازی نوشتار چند برابر گشته است.
سئو تکنیکال
قسمت ها و مواردی که شامل سئو تکنیکال میشوند به شرح زیر هستند:
- URL یا آدرس سایت:
URL همان آدرس سایت میباشد. آدرس سایت در بازاریابی و سئو داخلی بسیار تاثیر گذار است. درنتیجه URL سایتتان باید کوتاه، مرتبط به محتوای صفحه و شامل کلمات کلیدی باشد. بدین صورت میتواند تاثیر مثبت قابل توجهی بر روی بهینه سازی سایتتان بگذارد.
- متا تگ ها:
meta tagها قطعه کدهای HTML هستند. این قطعه کدها نقش بزرگی در سئو تکنیکال دارند. به طوری که از یک طرف، خلاصه اطلاعات صفحه را به موتورهای جستجو ارائه داده و از طرف دیگر ربات های گوگل را برای خزش و ایندکس صفحه راهنمایی میکنند. خود متا تگ ها شامل انواع مختلفی در سایت هستند که از جمله میتوان به تگ عنوان (متا تایتل)، تگ توضیحات (متا دیسکریپشن) و تگ ربوت (متا روبوت) اشاره کرد.
- ریسپانسیو یا واکنشگرا:
براساس آمارهای حاصله تعداد کاربرانی که با موبایل خود به جستجو میپردازند، چندین برابر آنهایی هستند که از لپ تاپ و یا کامپیوتر برای این منظور استفاده میکنند. باتوجه به این آمار، گوگل در سال 2016 اعلام کرد به سایت های ریسپانسیو رتبههای بهتری اختصاص میدهد
ساختار طراحی سایت باید به گونهای باشد که کاربری که با موبایل خود وارد صفحه میشود، دچار مشکل نگردد؛ در بیان دیگر، ساختار و ظاهر سایت بهم نریزد. در این حالت سایت ریسپانسیو یا واکنش گرا است.
- لینک سازی داخلی:
به طور کلی لینکسازی داخلی در سایت به دو روش صورت میگیرد؛ 1. لینکدهی به سایر صفحات سایت خود 2. لینکدهی به سایت دیگران.
بواسطه لینک دهی به دیگر صفحات سایت خودتان میتوانید میان این صفحات ارتباط برقرار کنید و از صفحاتی که اعتبار بیشتری دارند، برای پستهای جدید اعتبار بگیرید. دقت داشته باشید صفحاتی که قصد ارتباط آنها با یکدیگر را دارید، نباید از نظر موضوعی بی ربط به هم باشند.
مورد دوم بسیار نادر در دنیای سئو اتفاق میافتد. اما اگر به سایت های مرتبط و همکار لینک بدهید، گوگل سریعتر متوجه موضوع فعالیت شما خواهد شد. علاوه بر آن گوگل سایت شما را به عنوان منبع اطلاعاتی موثق شناسایی میکند که همپای رقبا مطالب کامل تولید میکنید.
- سرعت سایت:
سرعت سایت برای کاربر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ همین موضوع باعث شده که افزایش سرعت سایت یکی از عوامل تاثیر گذار در سئو داخلی یا on site تبدیل شود. هیچ فردی دوست ندارد زمان زیادی پای باز شدن و لود شدن صفحات یک سایت بگذارد. در نتیجه تأخیر در بارگذاری سایت میتواند باعث از دست رفتن بازدیدکننده ها و کاهش نرخ تبدیل شود.
- اسکیما مارک آپ Schema Markup:
Schema Markup نوعی کد هستند که درون صفحات سایت قرار میگیرند. بواسطه این کدها میتوانید به گوگل بفهمانید که این این بخش از سایت شما راجع به چه مطلبی است. با این کار گوگل بهتر میتواند شما را در نتایج مرتبط با کلمه کلیدی جستجو شده قرار دهد. علاوه بر آن گوگل به این کدها پاداش میدهد و در نتایج جستجو سایت را متمایز میکند.
سئو محتوایی
- تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research):
تحقیق کلمات کلیدید در بحث سئو محتوایی برای سئو داخلی سایت از اهمیت زیادی برخوردار است. بواسطه این کار شما میتوانید متوجه شوید که کاربران هدفتان در جوزه کاری شما بیشتر به دنبال چه چیزهایی هستند. پس از شناسایی این کلمات میتوانید محتوای سایت خود را بر اساس آنها تولید کرده یا بهبود ببخشید.
جهت شناسایی کلمات کلیدی میتوانید از ابزارهای کیورد ریسرچ یا تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید.
تولید محتوای با کیفیت:
میتوان گفت مهمترین بخش از سئو محتوا، تولید یک محتوای خوب و با ارزش است. چراکه حتی اگر تمامی نکات و استراتژی های سئو را بکار بگیرید اما محتوای شما به درد کاربر نخورد، برای گوگل هم هیچ ارزشی ندارد. حتی اگر بواسطه رعایت نکات سئو به لینک یک و دو گوگل برسید، پس از مدتی رتبهی شما کاهش پیدا کرده و لینکتان به نتایج پایینتر فرستاده میشود.
چراکه درصورتی که محتوای شما از کیفیت کافی برخوردار نباشد، کابران با ورود به صفحه شما سریع از آن خارج میشوند. از این طریق گوگل متوجه خواهد شد که محتوای شما مورد انتظار کاربر نیست. سعی کنید محتوای خود را طوری بنویسید که موضوع را کامل توضیح داده باشد و در عین حال کاربر از خواندن آن لذت ببرد.
- محتوای چندرسانهای:
سعی کنید در محتوای متنی خود از تصویر، ویدئو، نمودار و … استفاده کنید. چنین رسانه هایی توجه مخاطب را به خود جلب کرده و میتواند آنها را بیشتر در صفحه نگه دارد. با این کار نرخ پرش سایتتان کاهش یافته و نوعی تعامل با کاربر بوجود خواهد آمد.
- چگالی کلمات کلیدی:
کلمات کلیدی باید در همه جای محتوای صفحه شما به دفعات مناسب پخش شده باشد. نباید به تعداد زیادی از آنها در محتوایتان استفاده کنید و یا در یک بخش از محتوا، آنها را متمرکز سازید. بسیاری از متخصصات سئو معتقدند که چگالی کلمات کلیدی باید بین 1 تا 3 درصد از کل محتوای یک صفحه باشد. اگر تعداد این کلمات کلیدی از این مقدار بیشتر شود، گوگل آن صفحه را به عنوان اسپم شناسایی میکند.
- کلمات کلیدی LSI:
برای اینکه کلمات کلیدی اصلی در محتواهای مختلف شما تکرار نشوند، میتوانید از LSIها استفاده نمایید. کلمات کلیدی LSI درواقع لغات هم معنی با کلمه کلیدی هستند که گوگل برای مشخص کردن موضوع صفحه از آنها استفاده میکند.