کمپین های تبلیغاتی گوگل ادز، انواع مختلفی دارند. این کمپین ها باتوجه به به هدف و نوع تبلیغاتی که مدنظر داریم، انتخاب میشوند. فروش، مشتری راغب، آگاهی از برند، ترویج اپلیکیشن و ترافیک وبسایت از مهمترین اهدافیست که میتوانید برای تبلیغات خود در نظر بگیرید. پس از آنکه هدفتان را تعیین نمودید، حال میتوانید نوع کمپین خود را انتخاب کنید. به طور کلی کمپین های تبلیغاتی گوگل عبارتند از:
- شبکه سرچ یا جستجو (Search Network Campaigns)
- تبلیغات دیسپلی یا نمایشی (DISPLAY CAMPAIGN)
- افزایش نصب اپلیکیشن (APP CAMPAIGN)
- محلی (Local)
- شاپینگ یا فروش گوگل ادز (SHOPPING CAMPAIGN)
- ویدیویی (VIDEO CAMPAIGN)
- کمپین (Discovery)
هر کدام از این موارد مذکور برای تبلیغ موارد خاصی از محصولات یا خدمات طراحی شدهاند. در این بین گوگل نیز به شما در انتخاب کمپین مناسب پیشنهاد میدهد. برای مثال اگر شغلتان در زمینه فروش است، کمپین مناسب برای این هدف شاپینگ، دیسپلی و سرچ میباشد. اما اگر قصد برندسازی مجموعهتان را دارید، کمپین های دیسپلی و ویدیویی بهترین انتخاب است. در ادامه به نحوه عملکرد هر کدام از این کمپین ها میپردازیم.
فهرست مطالب
کمپین های تبلیغاتی سرچ گوگل ادز SEARCH CAMPAIGN
بین تمام انواع کمپین های تبلیغ در گوگل، تبلیغات سرچ بیشترین استفاده و کاربرد را دارد. این کمپین بدین صورت است که هنگامی که کاربر کلمه کلیدی موردنظر شما را در موتور جستجو سرچ کند، سایت یا همان آگهی شما را میبیند. در کنار آدرس سایت این دسته از آگهی ها، یک برچسب تبلیغ یا Ad قرار گرفته که متمایز کننده تبلیغ از سایر نتایج جستجو است.
در این نوع تبلیغ، هزینه بر اساس تعامل و کلیک پرداخت میشود و نمایش تبلیغ رایگان است. بدین معنا که با هر بار کلیکی که کاربران وارد تبلیغتان شود، از شما هزینه کاسته میشود. در نتیجه با کلیک روی صفحه تبلیغاتی امکان ارتباط با کسب و کار شما را خواهند داشت.
از طریق این کمپین، تبلیغ شما تنها به جامعه بسیار محدودی از کاربران اینترنت نمایش داده میشود. این کاربران محدود همان مخاطبان هدف شما را تشکیل میدهند که میخواهید آنها را به مشتری خود تبدیل کنید (یا هر هدف دیگری). البته دسترسی به این کاربران هدف تنها با انتخاب صحیح کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارتان امکان پذیر است.
برای انتخاب صحیح کلمه کلیدی برای تبلیغات، بهتر است خودتان را جای مشتری و یا کاربرانتان قرار دهید. ببینید شما به عنوان یک کاربر چه عبارتی را مرتبط با کسب و کارتان جستجو میکنید. برای مثال اگر در زمینه لوازم تحریر در حال فعالیت هستید، یکی از کلمات مرتبط با کسب و کارتان میتواند «خرید کاغذ A4» و مواردی از این قبیل باشد.
هزینه تبلیغ با هر کلمه کلیدی میتواند با کلمه کلیدی دیگر متفاوت باشد. این موضوع بستگی به میزان جستجوها و رقابت ها در آن کلمه است. با توجه به پرداخت هزینه به ازای هر کلیک، این کمپین یک روش بهینه برای کسب مشتری هدفمند محسوب میشود. از جمله ویژگی ها و مزایای کمپین سرچ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ارزیابی و بررسی ساده اثر بخشی و عملکرد کمپین تبلیغاتی
- شانس بیشتر برای ضریب تبدیل مشتریان بالقوه با هدفگذاری دقیق و مستقیم
- امکان ارائه تبلیغات با حداقل میزان سرمایه (مثلا 20 دلار)
- دسترسی به خیل عظیم جستجوکنندگان موتور جستجوی گوگل
- شانس کسب درآمد شرکت در ماه های اولیه فعالیت
کمپین های تبلیغاتی دیسپلی یا نمایشی گوگل DISPLAY CAMPAIGN
با استفاده از کمپین بنری، نمایشی یا Display، گوگل تصویر بنر تبلیغاتی شما را در سایت ها، اپلیکیشن ها و دیگر پارتنرهای خود نظیر یوتیوب و جیمیل نمایش میدهد. هزینه این نوع کمپین بر اساس هزار بازدید، کلیک و یا هر تبدیل است. میتوانید نحوه قیمت گذاری را براساس استراتژی خود تنظیم نمایید. کمپین نمایشی در سایت های فروشگاهی آنلاین بسیار مورد استفاده قرار میگیرد
در واقع در این کمپین گوگل به تبلیغدهنده کمک میکند تا محتوا را به دست کاربری برساند که با پرسونای مشتری او همسو است. بواسطه این نوع از کمپین های تبلیغاتی گوگل ادز، شما میدانید که تبلیغتان در چه سایتی نمایش داده شده است. در نتیجه بهراحتی میتوانید تبلیغی مرتبط با خوانندگان و بینندگان آنها ارائه نمایید تا روی آن کلیک کنند.
همچنین شما میتوانید مکان نمایش تبلیغتان را در سایت موردنظر تعیین نمایید. تبلیغ شما در چه صفحه و چه بخشی نمایش داده میشود. به طور کلی این کمپین برای ایجاد و افزایش آگاهی از برند بسیا مناسب است. از جمله مزایا و ویژگی های تبلیغات دیسپلی به شرح زیر است:
- افزایش نمایش و آگاهی از برند
- امکان دسترسی به مصرف کنندگان یا مشتریان بالقوه
- جلب توجه بازدید کننده از طریق تصاویر با گرافیک بالا
- امکان انتخاب مکان های جغرافیایی نمایش تبلیغ و مدت زمان انتشار تبلیغ (تعیین تاریخ برای پایان کمپین)
- افزایش اثربخشی ریمارکتینگ از طریق تبلیغات بنری
کمپین افزایش نصب اپلیکیشن APP CAMPAIGN
حتما تا به حال با تبلیغاتی که در هنگام بازی و یا کار با اپلیکیشن خاصی ظاهر میشوند، روبرو شدهاید. این نوع تبلیغات همان کمپین اپلیکیشن است که به منظور افزایش بازدید و نصب اپلیکیشن استفاده میشود. تبلیغ شما از طریق این کمپین، در تمام شبکه های گوگل مانند از جمله یوتیوب، صفحه نتایج جستوجو، پلی استور و …. نمایش داده میشود که میتواند باعث افزایش بازدید و نصب اپلیکیشن شما گردد.
در کمپین اپلیکیشن دیگر نیاز نیست زمان زیادی را طرف طراحی تبلیغات نمایید. تنها کافیست که مقداری متن، قیمت پیشنهادی و موقعیت مکانی را به گوگل ادز بدهید تا گوگل بر اساس آن تبلیغتان را طراحی کند. همچنین المان های خاصی برای تنظیم ندارد و تنها امکان محدود کردن کشور و محدوده جغرافیایی و همچنین تعیین سقف بودجه روزانه در دسترس است.
استراتژی هزینه گذاری این نوع تبلیغ بر اساس دو مدل هزینه بهازای نصب یا هزینه بهازای اکشن محاسبه میشود. هزینه تبلیغ در مدل اول در لحظهای که کاربر اپلیکیشن را نصب کند از شما گرفته میشود. اما هزینه تبلیغ در حالت دوم پس از تحقق عمل خاصی مانند وارد کردن مشخصات فردی، باید پرداخت شود. مزایا و ویژگی های این کمپین تبلیغاتی گوگل ادز به شرح زیر است:
- تعداد نصب اپلیکیشن را افزایش میدهد
- امکان تبلیغ برای سیستم عامل اندروید و iOS
- مشاهده دقیق عملکرد کمپین با استفاده از پلتفرم گوگل ادز
کمپین محلی Local
در کمپین های محلی یا لوکال از تبلیغات سرچ و تبلیغات دیسپلی برای هدف قرار دادن مخاطبان یک منطقه یا ناحیه خاص استفاده میشود. اکثر افرادی که از این تبلیغ استفاده میکنند میخواهند تنها به مخاطبان هدفی که در نزدیکی آنها حضور دارند، دسترسی داشته باشند. این کمپین یکی از بهترین روش های تبلغیات برای کسب و کارهای خدماتی مانند رستورانها، خیاطیها، مکانیکیها و سالنهای زیبایی است.
استفاده از خدمات کسب و کارهای اطراف به کاربر این امکان را میدهد تا در زمان خود صرفهجویی کند. به این ترتیب، شما با استفاده از تبلیغات محلی مخاطبی را جذب میکنید که نه تنها به شما نیاز دارد بلکه در نزدیکی شما نیز زندگی میکند. از این طریق فرایند جذب مخاطب بسیار سریعتر از سایر تبلیغات رخ میدهد.
شما میتوانید از مدل قیمتگذاری هزینه بهازای هر کلیک برای محاسبه قیمت گوگل ادز خود هنگام اجرای این کمپین استفاده کنید. با این حال، این نوع کمپین نسبت به سایر کمپینها ارزانتر و بهینه تر میباشد. چراکه رقابت برای کلمه های کلیدی مبتنی بر موقعیت مکانی کمتر است.
کمپین های تبلیغاتی شاپینگ یا فروش گوگل ادز SHOPPING CAMPAING
این نوع تبلیغات یکی دیگر از کمپین های گوگل میباشد که ویژگی های محصول موردنظر را در صفحه نتایج با مخاطب هدفتان به اشتراک میگذارد. درواقع در این کمپین، آگهی های محصولاتی مدنظر دارید را در بالای نتایج جستجو در یک اسلایدر تصویری به همراه قیمت و فروشگاه نشان داده میشوند. موارد نمایش داده شده بر اساس کلیدواژه و یا نوع محصول سرچ شده متغیر است.
درواقع SHOPPING CAMPAIGN مبتنی بر محصول یا کلا است. این تبلیغات زمانی به کاربر ارائه میشود که او درباره محصولی خاص جستجو کند. از این طریق، کاربر بدون بررسی فروشگاه ها میتواند اطلاعات زیادی درباره محصول مورد نیازش کسب میکند. سپس تصمیم میگیرد که از کدام فروشگاه دیدن کند.
لازم به ذکر است که تبلیغات شاپینگ گوگل ادز در حال حاضر در ایران فعال نبوده و تبلیغ دهندگان نمیتوانند از مزایای آن بهرهمند شوند. درصورتی که مخاطبان هدفتان در خارج از کشور قرار دارند، میتوانید از این کمپین برای تبلیغ محصولات خود استفاده کنید. با استفاده از کمپین Shopping، از موارد زیر بهرهمند خواهید شد:
- نرخ تبدیل بالاتر در مقایسه با تبلیغات نتایج جستجو
- ارائه محصولات به مشتریان در سریع ترین زمان
- افزایش لید به دلیل تبلیغات محصول محور
- مدیریت ساده اکانت Shopping
کمپین ویدیویی VIDEO CAMPAIGN
این نوع از تبلیغات یکی از کمپین های محبوب گوگل ادز محسوب میشود که به شما امکان میدهد تبلیغات ویدئویی را از طریق سایت های محبوب محتوای ویدیویی نمایش دهید. از جمله این سایت ها میتوان به YouTube اشاره کرد. یوتیوب یکی از زیر مجموعه های گوگل محسوب میشود که مانند یک موتور جستوجوی ویدیویی عمل میکند.
با کمپین ویدیویی، دستیابی به مخاطبان ایدهآل با هدفگیری ویژگی های جمعیتشناختی مانند سن، جنسیت و میزان درآمد بسیار راحت است. از این رو، طراحی پرسونای مشتری به شما کمک میکند تا نتایج بهتری کسب کنید. در این کمپین میتوانید عملکرد تبلیغات را با گزارشاتی نظیر میزان نمایش، میزان بازدید یا ایمپرشن، نرخ کلیک ویدیو (نسبت کلیک ها به نمایش) و میزان درصدی از ویدیو که توسط کاربران دیده شده و … را بررسی و آنالیز نمایید.
5 ثانیه نخست تبلیغات در یوتیوب، بدون نیاز به اجازه کاربر پخش میشود. با این حال، کاربر پس از 5 ثانیه تصمیم میگیرد که تبلیغ را تا انتها مشاهده و یا رد کند. این انتخاب و همچنین میزان نرخ بازگشت سرمایه کمپین تا حد زیادی وابسته به کیفیت تبلیغ ویدیویی است. رایجترین استراتژی قیمت گذاری در این نوع کمپین گوگل ادز، استراتژی هزینه به ازای هر ویو است. البته امکان تنظیم هزینه به ازای هزار بازدید نیز در برخی از کمپین ها وجود دارد.
به طور کلی تبلیغ ویدیویی گوگل ادز به سه حالت زیر قابل اجرا است که در ادامه توضیح خواهیم داد:
- تبلیغات ویدیویی در سرچ (In-search): تبلیغات ویدیویی در صفحه نتایج جستجوی یوتیوب نشان داده میشوند. یوتیوب هم مانند گوگل از برچسب «Ad» برای متمایز کردن تبلیغات از سایر نتایج استفاده میکند.
- تبلیغات ویدیویی در زمان پخش ویدیو (In-stream): تبلیغ ویدیوئی قبل، بعد و در وسط محتوای ویدیویی یوتیوب نمایش داده میشود.
- تبلیغات در صفحه پخش ویدیو (In-display): تبلیغ ویدیویی در کنار سایر ویدیوهای پیشنهادی به مخاطب ارائه میشود.
کمپین های تبلیغاتی Discovery گوگل
این تبلیغات بهتازگی به تیم کمپین های گوگل ادز اضافه شده است. البته تفاوت بزرگی با سایر انواع کمپین ها دارد. تبلیغ در کمپین Discovery با توجه به رفتار کاربر به او نمایش داده میشود. به بیان دیگر در این نوع تبلیغات دیگر فرد تبلیغدهنده منتظر نمیماند تا مخاطب هدف عبارت یا کلمهای را در گوگل جستوجو کند.
این نوع کمپین در ابتدا برای نمایش در اپلیکیشن های گوگل طراحی شدند. اما پس از مدتی توسعه یافتند و سر از YouTube و Gmail هم درآوردند. تبلیغدهندگان با گسترش کانالهای نمایش میتوانند تجربهای فراموش نشدنی در هر مرحله از سفر مشتری برای او رقم بزنند. شما میتوانید از استراتژی های قیمتگذاری مختلفی مانند به حداکثر رساندن تعداد تبدیلها (Maximize Conversions) استفاده کنید. هزینه تبلیغات در این استراتژی به نحوی محاسبه میشود که بتوانید با بودجهٔ روزانهٔ خود بیشترین تعداد مخاطب را تبدیل نمایید.