در کسب و کارهای اینترنتی ویترین مغازه شما همان طراحی سایت شماست، و اجناس داخل فروشگاه در اصل محتوای داخلی وب سایت شماست.
در دنیای اینترنت وقتی کاربر وارد سایت می شود، در قدم اول این ظاهر سایت است که کاربر را مجذوب خود می کند و حس تازگی در او به وجود می آورد، که باعث می شود کاربر را مجبور به بررسی بخش های دیگر سایت کند.
در مرحله ی بعدی، قسمت های دیگر سایت شما مانند محتوا، دسته بندی، منو و … اهمیت پیدا میکنند. این بخش ها به کاربر کمک میکند تا نیاز خود را رفع کند.
بعضی از کسب و کارهای اینترنتی دارای سایتی هستند اما بعد از مدتی متوجه می شوند سایتشان نیاز های مورد نیاز یک کاربر را رفع نمی کند و در موارد گفته شده ی بالا ضعیف عمل می کند، به همین جهت اقدام به باز طراحی سایت خود می کنند.
فهرست مطالب
1- چرا به باز طراحی سایت نیاز دارم؟
ابتدا با یک سوال ساده این را از خود بپرسید ” آیا سایت من در حال حاضر به خوبی برند، اهداف و ارزشهای من را به کاربر منتقل میکند؟ ”
اگر پاسخ شما به این سوال منفی است، یعنی سایت شما در انتقال لحن برند (Brand Voice)، که یکی از مهمترین عوامل در موفقیت سایت است، ضعف دارد.
سایت asana.com یکی از شرکت هایی است که از مدت ها پیش در زمینه نرم افزارهای مدیریت پروژه فعالیت دارد. این شرکت مثال خوبی برای نمایش تاثیر باز طراحی سایت در انتقال مناسب هویت برند به کاربر است.
تصویر زیر سایت آسانا قبل از باز طراحی را نشان میدهد:
در این زمان نرخ تبدیل مشتری 3 و نیم درصد بود. همانطور که می بینید؛ لوگو، رنگ آمیزی و طراحی ظاهری سایت به خوبی گویای شخصیت واقعی هویت برند (مدیریت پروژه با راحتی و سادگی بیشتر) نیست.
اما همه چیز با بازطراحی سایت تغییر کرد:
دسترسی به بخش های مختلف سایت، دسته بندی مناسب صفحات و سادگی و شفافیت عواملی هستند که در تجربه کاربری سایت شما تاثیر گذار هستند، درواقع در طاحی سایت شما باید خودتان را جای کاربر قرار دهید.
همچنین امروزه فناوریهای طراحی سایت با سرعت زیادی رشد میکنند، حتی ممکن است چیزی که حالا مورد پسند کاربران اینترنتی باشد، دو سال دیگر کاربرد خود را از دست بدهد. این امر به این خاطر است که سلیقه مخاطب با گذر زمان تغییر می کند. اگر سایت شما برپایه پلتفرمهای قدیمی و از رده خارج بنا شده باشد، باید آن را با متدهای بهروز بازطراحی کنید.
علاوه بر آن در دنیای امروز و با پیشرفت گوشی ها ی هوشمند، نمایش یک وب سایت دیگر به صفحه های مانیتور اختصاص ندارد؛ یک وب سایت باید بتواند خودش را با صفحههای گوناگون تطبیق دهد تا هر کاربری، با هر دستگاهی بتواند به راحتی هرچه تمام تر از همه صفحات سایت بازدید کند.
حال اگر سایت شما تمام ویژگی های خوب بالا را داراست، یعنی ریسپانسیو و مدرن بودن سایت و… ، اما نرخ تبدیل مشتری داشته باشد، باید چه کنیم؟
منظور از نرخ تبدیل یعنی اینکه وقتی کاربری از وبسایت شما بازدید میکند، همان اقدامی را انجام دهد که شما از او میخواهید. این هدفگذاری میتواند برای هر وبسایتی متفاوت باشد. بعنوان مثال در یک وبسایت، شما از بازدیدکنندگان میخواهید در خبرنامه ایمیلی عضو شوند، یا در وبسایت شما اکانت بسازند. شاید این اقدام در وبسایتی دیگر به منزله خرید، دانلود اپلیکیشن یا اقدامی کاملاً متفاوت باشد.
2- بررسی مشکلات طراحی سایت خود
برای اینکه بتوانید سایت خود را به خوبی تحلیل کنید و تمام نکات منفی و مثبت آن را از یکدیگر جدا کنید، به یک سری ابزار تحلیلی نیاز دارید. ابزارهایی مانند Google Analytics و Google Search Console میتوانند رفتار کاربران شما را بررسی کنند و اطلاعات مفیدی به شما ارائه دهند.
با استفاده از اطلاعات به دست آمده شما می توانید مهمترین صفحات سایت خود را شناسایی کرده و کلماتی که در آن در حال حاضر جایگاه مناسبی در نتایج گوگل دارند را بدست آورید. در فرآیند بازطراحی باید برنامه ویژه ای برای این صفحات و عبارات هدف آنها داشته باشیم تا این فرآیند علاوه بر بهبود تجربه کاربری موجب بهبود وضعیت سئو سایت شما شود.
3- برنامه ریزی برای طراحی سایت
بعد از بررسی سایت، حا نوبت به برنامه ریزی میرسد. ابتدا، به سراغ مشکلاتی بروید که در مرحله قبل به آن ها برخوردید. پیشنهاد ما به شما این است که در قدم اول، از کارهای کوچکی که بیشترین نتیجه را برای شما و کاربران دارند شروع کنید.
4- آغاز کار باز طراحی سایت
بعد از اینکه توانستید با کمک از برنامه های مختلف، رفتار کاربران خود را تحلیل کنید، نوبت به شروع کار اصلی میرسد. بخاطر داشته باشد که بهترین راه برای انجام بازطراحی این است که پروژه خود را به گام های کوچکتر تقسیم کنید و طبق اولویت بندی جلو بروید.
در بسیاری موارد باز طراحی یک سایت قدیمی به قدری پیچیده است که تصمیم می گیریم به جای طراحی نسخه جدید به طور کلی سایت دیگری راه اندازی کنیم. در این شرایط سایت جدید با طراحی و استراتژی جدید و بر روی یک دامنه مجزا راه اندازی می شود. پس از آنکه از هر نظر بررسی و تایید شد به مرور صفحات مهم سایت قبلی به سایت جدید ریدایرکت می شوند.