گوگل سندباکس یکی از موضوعات پر بحث در دنیای سئو و بهینه سازی سایت میباشد. google sendbox بسیار شبیه به یک وب سایت جدید است که در زمان مقایسه و بررسی قرار میگیرد. درواقع قبل از آنکه وبسایت جدیدمان برای لینکهای ورودی و محتواهای داخل آن، رنک بگیرد، در جستجوها کمتر نمایش داده می شود و شما اگر با سنجش SERP آن را بررسی کنید زمان زیادی خواهد برد تا به نتیجه دلخواه خود برسید.
درواقع گوگل در این قابلیت خود هم حواسش به سایت های تازه تاسیس و هم به کاربران است. اول آنکه باید اشاره کرد که Sandbox به معنی «جعبه شنی» یا «گودال ماسه» میباشد. در یک مثال ساده متوجه خواهید شد که گوگل چرا این نام را برای استراتژی خود انتخاب کرده است. والدین بچهای را تصور کنید که به دریا میروند. با اینکه دریا در اکثر مواقع آرام و بدون موج است، اما برای یک بچه همواره میتواند خطرناک باشد. این والدین به جای اینکه بچهی خود را در ساحل رها کنند تا مشغول بازی شود او را در یک جعبه شنی قرار میدهند. کودک از این طریق هم از خطرات احتمالی موجود در ساحل دریا محفوظ میشود، و هم حس و حال بازی در ساحل دریا برای او زنده نگه داشته میشود.
گوگل نیز همانند والدینی است که به جای اینکه سایت تازه تاسیس شما را در دریای پر فراز و نشیب اینترنت رها کند، مدتی او را در باکس خود نگه میدارد. نتیجه این است که سایت رتبه بندی خوبی برای کلید واژه های مهم و عبارات کلیدی خود ندارد. حتی با محتوای خوب، پیوندهای فراوان فراوانی و رتبه بندی قوی گوگل پیج رنک ، یک سایت هنوز تحت تأثیر اثر Sandbox قرار گرفته است.
فهرست مطالب
گوگل سندباکس ، یک تاریخچه مختصر
در سال 2004، وب مسترها و متخصصان جستجوگرها متوجه شدند که علیرغم تلاش های SEO خود، وب سایت های تازه راه اندازی شدهشان در چند ماه اول به خوبی در گوگل رتبه بندی نشده است. وب سایت های جدید به درستی برای Google نشان و تعریف داده شدهاند؛ اما حتی برای کلمات کلیدی و عبارات نسبتا کم رقابت نیز رتبه بندی نشدهاند. اما همین سایت ها در سایر موتورهای جستجو مانند بینگ و یاهو رتبه خوبی داشتند.
این اثر Sandbox یا همان «گودال ماسه بازی» از چند هفته تا چند ماه طول کشید. در نظر داشته باشید که گوگل میخواهد محتوای معتبر و با کیفیت بالا را به کاربران خود ارائه دهد و ممکن است به وب سایت های جدید با اعتماد اعتماد نداشته باشد. تخصص، اعتبار و اعتماد (E-A-T) یک وب سایت یکی از مهمترین ویژگی های کیفی برای گوگل است. بسیار بعید است که یک وب سایت جدید بتواند ظرف مدت یک یا دو ماه اعتماد گوگل را کسب کند.
گوگل سندباکس به عنوان یک پروتکل داوطلبانه برای سایت ها عمل میکند، احتمالا برای جلوگیری از افزایش سریع سایت ها، جلوگیری از ممنوعیت و تکرار این روند، سایت های هرزنامه را از بین ببرند. ممکن است الان تصور داشته باشید که سندباکس نوعی الگوریتمی است که تلاشهای سئو سایت شما را به دلیل جریمه شدن، نادیده میگیرد. در صورتی که این طور نیست. هنگامی که سایتتان داخل Sandbox میتوانید ساختار و استراتژی محتوایی آنرا تدوین کنید و برای رویارویی با رقابت سنگین در دنیای مجازی گوگل، خود را آماده نماید.
عوامل مانع از رتبه بندی وب سایت
از جمله عواملی که باعث میشود سایتتان رتبه بندی نشود شامل:
فقدان محتوا: گوگل ممکن است صفحات کافی در وبسایت شما نداشته باشد تا درک موضوع مرتبط آن را داشته باشد. آنها ممکن است به اطلاعات بیشتری نیاز داشته باشند تا تصمیم بگیرند که چه کاری با وبسایت شما انجام دهند و چه سطر (موضوع) مربوط به کلمه کلیدی آن متعلق به شما باشد.
عدم سیگنال های کاربر: همانطور که قبلا در بالا ذکر شد، بسیاری از جستجوگرها مطمئن هستند که CTR، میزان بازدهی و زمان توقف در میان عوامل رتبه بندی است. تا زمانی که گوگل دادههای رفتاری بیشتری را برای وبسایت شما پردازش نمیکند و با سایتهای دیگر مقایسه میکند، ممکن است رتبه بندی آن را برای کلمات کلیدی محبوب حذف کند.
عدم پشتيبانی كيفی: لینک های برگشت (همراه با محتوا و RankBrain) یکی از 3 رتبه برتر در Google هستند. اگر محتوای شما یک نمایه پشتیبان گیری ضعیف داشته باشد و وب سایت شما هنوز به اندازه کافی قدرتمند نیست تا “لینک آب” را از طریق لینک های داخلی منتقل کند، چرا Google آن را بر سایر سایت های دارای لینک های قوی قرار می دهد؟
مطالعه خود در مورد عوامل رتبه بندی نشان داد که همبستگی قوی بین تعداد حوزه های ارجاع و رتبه بندی وجود دارد.
دلیل قرار گرفتن در سندباکس گوگل
قبل از آنکه الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن به دنیای موتور جستجوی گوگل وارد شوند، فضای وب مملو از سایت هایی بود که بیدلیل پیشرفت کرده بودند. سایت هایی که با استفاده از روش های اسپم، سئو کلاه سیاه و محتوای بی ارزش درحال فعالیت بوده و از این طریق حجم زیادی بازدیدکننده به خود جذب کرده بودند.
در آن دوره گوگل برای جلوگیری از پیشرفت و گسترش این نوع سایت ها، الگوریتمی طراحی کرد که اکنون با نام سندباکس شناخته میشود. این اقدام گوگل به صورت غیرمستقیم باعث شد تا وبسایت هایی که محتوای بهتر و جذابتری دارند، سریعتر رشد کرده و به دست کاربر برسند. علاوه بر آن، سایتهایی که دارای محتوای اسپم هستند، به صفحه نتایج یا SERP راه پیدا نکنند.
زمانی که یک وبسایتی با دامنه جدید، فعالیت سئو خود را آغاز میکند، معمولا بین 1 الی 4 ماه هیچ گونه بهبودی در جایگاهی خود نخواهد دید. این عدم تغییر جایگاه به دلیل آن است که گوگل هنوز به آن سایت اعتماد نکرده به همین جهت مدتی آن را در سند باکس نگه میدارد. در این بازه سایت نمیتواند در هیچ کلمه کلیدی جایگاه کسب کند و همچنین گوگل تمام فعالیت ها و محتواهای سایت را بررسی میکند تا از عملکرد آن مطمئن شود.
درواقع گوگل سندباکس، Google Sandbox نوعی فیلتر ادعایی است که در وبسایت های جدید قرار دارد. Google Sandbox هرگز توسط گوگل تایید نشده است. اما بسیاری از جستجوگرها در وجود خود اعتماد دارند، زیرا در هنگام تلاش برای رتبه بندی وب سایت های جدید، جلوه های شبیه به ساندویچ را خواهید دید.
خارج شدن از سندباکس گوگل
زمانی که سایتی با دامنه جدید دارید، نباید انتظار داشت سریع در دید عموم کاربران قرار بگیرید و زود از سند باکس گوگل خارج شوید. در این دوره شما شاهد رشد آهسته در جایگاه سایتتان هستید. اما با انجام یکسری اقداماتی میتوانید کاری کنید تا گوگل سریعتر سایتتان را به عنوان یک سایت ارزشمند بشناسد. موارد زیر موجب میشود گوگل به سایت شما اعتبار بیشتری بخشد و از سندباکس خارج کند:
- داشتن بک لینک های ارزشمند از سایتهای مرتبط و معتبر
- تولید و انتشار محتوای مفید، جدید، و کاربرپسند
- دریافت سیگنالهای مثبت از شبکههای اجتماعی
- انجام لینکسازی داخلی سایت به بهترین شکل ممکن
- عدم استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی
- استفاده از Long Tail Keyword
- عدم استفاده از روشهای سئو کلاه سیاه، مانند خرید بکلینک
- انتشار پیوسته محتوای جدید و ارزشمند
1 دیدگاه.
عالي بود