از مهمترین عواملی که هم در سئو داخلی و هم در تجربه کاربری نقش و تاثیر اساسی دارد، سرعت لود سایت می باشد. هنگامی که یک کاربر وارد سایتی می شود اگر سرعت آپلود سایت پایین باشد باعث عصبانی و کسلی کاربر می شود و حتی ممکن است کاربر از سایت خارج شود و وارد سایت دیگری که در صفحه جستجو وجود دارد وارد بشود. از آنجایی که هدف اصلی گوگل در راه اندازی سیستم بهینه سازی سایت ها ارائه بهترین و مرتبط ترین محتوا به کاربران می باشد، سایت هایی که از سرعت بارگذاری پایینی برخوردارند، از میزان محبوبیت کمتری در بین کاربران برخوردار می بشاند که در نتیجه ترافیک کمتری را برای سایت به همراه دارد.
زمان استاندارد برای سرعت بارگذاری سایت میانگین 3 ثانیه می باشد و تحقیقات حاکی از آن است که هر ثانیه تاخیر در لود صفحه تقریبا 16 درصد بر نرخ خروج کاربران تاثیر خواهد داشت.
از ابزارهایی که بواسطه آن می توان سرعت لود سایت را بررسی کرد GTmetrix می باشد. در صورتی که سرعت سایت شما در این ابزار از امتیازی کمی برخوردار شد از طریق روش های زیر سرعت آن را بهبود ببخشید.
فهرست مطالب
چند راه برای افزایش سرعت سایت
نصب پلاگین Cache
اگر از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده می کنید باید از یک افزونه کش روی آن استفاده کنید. عملکرد این افزونه به این صورت است که برخی فایل ها را در هنگام بازدید کاربر از وب سایت، روی مرورگر آن ذخیره می کند تا اطلاعات به صورت لوکال روی مرورگر کاربر به نمایش در آید و دوباره هنگام باز کردن صفحات دیگر این اطلاعات از سمت سرور برای کاربر ارسال نشود.
از افزونه های معروف کش در وردپرس می توان به w3 total cache، wp super cache و fastest cache اشاره کرد که کار با آن ها آسان می باشد و از زبان فارسی نیز پشتیبانی می کنند.
فشرده سازی فایل های html, js, css
هرچه قدر که حجم فایل هایی که در سایت استاده شده کمتر باشد، سرعت بارگذاری نیز بیشتر شود به همین جهت بهتر است تمام فایل های سایت را فشرده سازی کنید. در افزونه های کش در بالا نیز به آن ها اشاره کردیم امکان فشرده سازی فایل ها وجود دارد اما یکی از بهترین افزونه ها که مخصوص این کار می باشد Autoptimize است. بواسطه این افزونه می توان تمام فایل های سایت را فشرده کرد اما اگر بعد از فشرده سازی قالب سایت به هم ریخت باید با طراح سایت خود پیگیری کنید تا قالب سایت را با این افزونه هماهنگ کند.
بهینه سازی تصاویر سایت
علاوه بر اینکه حجم فایل ها باید فشرده شود عکس ها نیز باید بهینه شوند. تصاویر خام نیاز به بهینه سازی دارند و برای انجام این فرایند می توان به صورت آفلاین با ابزارهایی مانند فتوشاپ حجم آن ها را کاهش داد. در سیستم مدیریت محتوا وردپرس چندین پلاگین وجود دارد که و به صورت آنلاین می توان تصاویرخود را بهینه کرد از جمله آن ها می توان به Wp smush, ewww image و imigify اشاره کرد که جزء محبوب ترین پلاگین ها برای بهینه سازی سایت محسوب می شوند.
استفاده از cdn
شبکه توزیع محتوا یا cdn ، مجموعه سرورهایی در نقاط مختلف جهان است که هر کاربر بر اساس موقعیت جغرافیایی از نزدیک ترین سرور می تواند سایت را مشاهده کند. از معروف ترین شبکه توزیع محتوا که رایگان نیز می باشد می توان به cloudflare اشاره کرد. البته ایران سرور کلود فلیر را ندارد و بازدید کنندگان داخل کشورمان بواسطه سرورهای خارج از کشور سایت را مشاهده می کنند.
هاست پرسرعت بخرید
از دیگر معیار های مهم در افزایش سرعت سایت استفاده از هاست پر سرعت و مطمئن می باشد. همچنین هر چه سرور سایت از لحاظ موقعیت جغرافیایی به مخاطبان سایت نزدیک تر باشد، سایت سرعت لود بهتری دارد. پس اگر بازدید کنندگان سایت شما از داخل کشور هستند حتما از سرورهای داخلی استفاده کنید.