قوانین دنیای سئو و بهینه سازی سایت ها همواره درحال تغییر و بروز رسانی هستند. از جمله آن ها میتوان به تعداد مناسب لینک های داخلی در مقاله اشاره کرد. برخی از سئوکاران بر این باورند که لینک سازی تنها مربوط به دریافت بک لینک میباشد. اما باید اشاره کرد که لینک سازی داخلی، بهترین، کم هزینهترین و تاثیرگذارترین عملی است که میتوان برای سئو محتوا یا مقاله خود انجام داد.
زمانی که یک محتوا را تولید میکنیم از دو طریق این مقاله میتواند در نتیاج جستجو رتبه بگید: اول آنکه محتوا را تنها انتشار دهیم و صبر کنیم تا خودش با در نتایج جستجو رتبه بگیرد. دومین راه این است که به طریقی محتوایمان را متوجه گوگل سازیم تا با بررسی آن به صفحه وبسایتمان رتبه دهد. اینکار از طریق لینک سازی داخلی صورت میگیرد.
فهرست مطالب
تاثیر لینک سازی داخلی بر سئو سایت
پیش از آنکه یک استاندارد مشخصی را برای تعداد مناسب لینک های داخلی در مقاله تعیین کنیم ابتدا به توضیح مختصری در رابطه با تاثیر لینک سازی داخلی بر سئو سایت میپردازیم:
افزایش رضایت کاربر
به یاد داشته باشید مهمترین و اصلیترین هدف برای انجام سئو سایت، جذب کاربران هدف است. الگوریتم های گوگل همواره درحال میزان بررسی رضایت کاربر در سایت ها هستند و بر اساس آن به رتبه بندی صفحات میپردازیند. پس از انتشار محتوا، ربات های گوگل شروع به بررسی آن میکنند.
درصورتی که این محتوا به هیچ جای دیگری لینک نداده باشد برای کاربر همانند یک کوچه بن بست است. چراکه هیچ راهی برای ادامه مسیر وجود ندارد و باید بازگشت. وجود لینکهای داخلی کمک زیادی به بهبود کیفیت محتوا و تجربه کاربری از دید گوگل میکند.
حفظ تازگی محتوا
وجود لینک در محتوا باعث میشود که صفحه سایت همواره برای کاربران مفید و بروز باشد. یکی معیارهای گوگل برای این منظور؛ زمانبندی، تعداد و کیفیت لینکهای ورودی به صفحه است. درواقع با استفاده از لینک سازی داخلی، شما یک راه ارتباطی را میان مقالات و صفحات قبلی سایت انجام میدهید که همین نیز به حفظ تازگی و کیفیت آنها کمک میکند.
ایجاد ارتباط معنایی میان صفحات
در یک مثال ساده میتوان گفت که لینک ها همانند درب های اتاق ها میباشند که آن ها را به همدیگر مرتبط میسازند. اما این ارتباط کاملا باید اصولی صورت گیرد. مثلا وجود یک درب از آشپزخانه به دستشویی کاملا غیرمنطقی است. ربات های خزنده گوگل با کمک این لینک ها (دربها) مفهوم صفحات و ساختار سایت را درک میکند.
حداقل و حداکثر از تعداد لینک داخلی در محتوا
همانطور که اشاره شد قوانین گوگل در رابطه با سئو سایت ها همواره در حال تغییر هستند. برای تعداد مناسب لینک های داخلی در مقاله نیز جواب قطعی و مشخصی وجود ندارد. درواقع معیار اصلی رضایت کاربر است. پیش از درج هر لینکی در صفحه باید فاکتورهای زیر را در نظر بگیرید:
1. کاربران به این لینک نیاز دارند؟
خودتان را جای کاربر بگذارید؛ آیا وجود این لینک و رفتن به داخل آن صفحه موجب میشود مطلب صفحه پیشین را بهتر درک کنیم یا خیر؟؟ اگر قرار نیست کاربر از این لینک ها استفاده کند پس وجود آن در صفحه بیفایده است.
2. متوجه اهمیت و ارتباط این لینک میشوند؟
یکی دیگر از این موارد اهمیت به انکرتکست است اما نه خیلی زیاد!!. هر لینک با یک عبارت و یا تصویر به صفحه دیگری ارجاع داده میشود. تمرکز زیاد روی انکرتست و استفاده از کلمات کلیدی در آن باعث تغییر رفتار ما میشود و تاثیر منفی بر پیدا کردن مسیر درست برای کاربر خواهد داشت. بهتر است پیش از درج لینک، یک عبارت قانع کننده برای آن درنظر بگیرید تا مخاطب را به سمت خود جذب کند.
3. از کلیک روی آن پشیمان نمیشوند؟
چه عبارت لینک شده و چه صفحه لینک داده شده باید طوری باشند که نه موجب فریب کاربر شوند و نه اینکه سریعا از آن خارج گردند. برای مثال عبارتی نظیر ارزان، تخفیف ویژه و … لینک شده اما هنگامی که کاربر وارد صفحه میشود با یک نتیجه دیگری روبرو شده که درنتیجه سریعا از صفحه خارج میشود.
اگر قرار باشد کاربر بلافاصله پس از ورود به صفحه از آن خارج شود و یا محتوایی کمارزش را مشاهده کند بهتر است که از درج این لینک خودداری کنیم. خروج کاربر از صفحه به معنی نامرتبط یا ناکارآمد بودن آن صفحه نیست بلکه محتوای ارائه شده در آن صفحه با چیزی که انتظار داشته متفاوت است.
4. دسترسی بیش از حد ایجاد نکنیم!
یک تعادلی میان تعداد انتخاب و قدرت انتخاب ایجاد کنید. تعداد زیاد لینک ها در صفحه موجب سلب تصمیمگیری و انتخاب از کاربر میشود. همچنین در اثر آن ممکن است کاربر اعتماد خود را از تشخیص ارزش لینک ها از بدهد و تصور کند که ایدهای برای انتخاب آنها نداشتهایم.