بسیاری از فاکتورها به طور مستقیم بر سئو سایت تاثیر ندارند و گوگل نیز در رابطه با آن ها چیزی نگفته است. اما این بدان معنا نمیباشد که هیچ تاثیری بر سئو و بهینه سازی صفحات ندارند. استفاده از علائم نگارشی در محتوای صفحه موجب میشود خواندن متن بسیار راحت تر صورت گیرد و مفهوم آن آسان تر درک شود. درنتیجه رضایت کاربر که هدف اصلی گوگل است بدین واسطه کسب میشود. با اینکه درک گوگل از زبان فارسی به اندازه زبان انگلیسی نیست اما خیلی بیشتر از حد تصور میباشد.
فهرست مطالب
درک مفهوم کلمات
درک مفهوم درست یک کلمه بدون بکارگیری آن در عبارت جانبی، دشوار است. این موضوع خصوصا در کلمات هم آوا یا کلماتی که به یک شکل نوشته اما دارای معنای متفاوتی میباشند بسیار حائز اهمیت است. برای مثال به کلمه «شیر» دقت کنید؛ این کلمه دارای سه مفهوم معنی شیر حیوان، شیر آب و شیر خوراکی میباشد. همراهی این کلمه با کلماتی نظیر جنگل، خوراکی، ساختمان و … به ما کمک میکند تا معنی درست آن را متوجه شویم.
گوگل در اکتبر سال 2019 الگوریتم BERT را معرفی کرد. هدف اصلی این الگوریتم، درک هدف کاربر از جستجو میباشد که این کار با بررسی اثر کلمات بر یکدیگر صورت میگیرد. در نتیجه سایت هایی به کاربر نمایش داده میشوند که بهجای تمرکز بر کلمات، هدف نهایی کاربر از جستجو را پاسخ میدهند. حضور علائم نگارشی در متن به گوگل کمک میکند تا درک بهتری از معنای جمله و ارتباط کلمات با یکدیگر داشته باشد.
تاثیر علائم نگارشیبر مفهوم جمله و کلمات
با اینکه حضور یک کلمه با کلمات جانبی خود تا حد زیادی میتواند مفهوم اصلی خود را منتقل کند اما بدون علائم نگارشی ممکن است ما مفهوم اصلی جمله را اشتباه برداشت کنیم. این موضوع خصوصا در عامیانه بودن زبان فارسی بسیار مهم است. چراکه گوگل معنای و مفهوم جمله را از طریق دستور زبان ها و علائم نگارشی موجود در آن میتواند به درستی تشخیص دهد.
به مثال ساده «بخشش لازم نیست اعدامش کنید.» که بدون علائم نگارش است توجه کنید. حال ما علامت ویرگول «،» را در دوجای متفاوت این مثال قرار میدهیم:
- بخشش لازم نیست، اعدامش کنید.
- بخشش، لازم نیست اعدامش کنید.
همانطور که مشاهده میکنید با قرار گرفتن ویرگول در دو جای مختلف در جمله، دو معنی متفاوت بدست آمد. با قرار دادن این دوجمله در گوگل ترنسلیت متوجه خواهید شد که گوگل متوجه تفاوت معنایی آن ها شده است.
عدم بکارگیری علائم نگارشی همیشه موجب تغییر مفهوم جمله نمیشود. اگر ساختار جمله استاندارد باشد، گوگل میتواند مفهوم اصلی آن را درک کند و در صورت لزوم خودش علائم نگارشی مورد نیاز را به آن اضافه کند. باید توجه داشته باشید که در صورت بکار نگرفتن علائم نگارشی ممکن است مفهوم متن نگارش شده توسط گوگل به خوبی درک شده باشد اما رضایت کاربر و خوانایی متن به خوبی رعایت نگشسته است. این اتفاق یک امتیاز منفی برای کیفیت محتوای صفحه سایتمان محسوب میشود.
معرفی علائم نگارشی و کاربرد هرکدام در محتوا
در دستور زبان فارسی علائم نگارشی فراوانی وجود دارد. اما موارد اصلی و مهم آن چندان با سایر زبان ها متفاوت نیست. در ادامه به مهمترین و پرکاربردترین نشانهها در نگارش محتوای سایت میپردازیم:
نقطه «.»؛ یک مفهوم کامل و مستقل
استفاده از نقطه (.) در انتهای جملات، رایجترین روش نشانه گذاری در محتوا میباشد. نقطه نشان دهنده آن است که جمله و رساندن معنای اصلی آن تمام شده است. درصورتی که جملات ما با علامت سوال یا تعجب به پایان برسد دیگر نیازی به استفاده از نقطه در انتها نیست.
ویرگول «،»؛ ارتباط معنایی میان دو مفهوم وابسته
در کیبورد لپتاپ یا کامپیوتر برای ایجاد ویرگول دو دکمه «shift» و «ف» را همزمان باید بگیریم. ویرگول به ما کمک میکند جملات مرتبط را در قالب مفهومی کلیتر و در کنار هم استفاده نماییم. جملاتی که در آن ها ویرگول وجود دارد، هنگام رسیدن به ویرگول یک مکث کوتاهی بین عبارت قبل و بعد از آن ایجاد میشود. این مکث کوتاه، خوانایی محتوا و قدرت درک مفهوم را بیشتر میکند.
نقطه ویرگول «؛»؛ ارتباط معنایی میان دو مفهوم مستقل
در کیبورد سیستم برای ایجاد نقطه ویرگول دو دکمه «shift» و «غ» را همزمان باید بگیریم. نقطه ویرگول ترکیبی از نقطه و ویرگول است. زمانی از این این نشانه استفاده میشود که دو جمله از یکدیگر مستقل هستند اما همزمان باهمدیگر یک ارتباط معنایی دارند. همچنین از نقطه ویرگول برای تاکید بیشتر روی یک مفهوم و ارائه توضیحات تکمیلی در مورد آن نیز استفاده میکنیم.
دو نقطه «:»؛ ارتباط معنایی میان چند مفهوم وابسته با یک مفهوم مستقل
در سیستم برای ایجاد دو نثطه باید دو دکمه «shift» و «ک» را همزمان بگیریم. دو نقطه همانند نقطه ویرگول است با این تفاوت که با دونقطه میتوان چند مفهوم وابسته را به جمله پیشین آن مرتبط کرد. علاوه بر آن، از دونقطه برای نقل قول و نتیجهگیری نیز میتوان استفاده کرد.