هنگامی که بتوانیم نیاز کاربر را به درستی درک کنیم و عباراتی را که جستجو میکند را به درستی بشناسیم، رضایت کاربر را بدست میآوریم. برای این منظور ابتدا باید هدف خود را مشخص کنید. موفقیت در فرایند سئو و بهینه سازی سایت بدون داشتن هدف تقریبا غیر ممکن است. زمانی که کاربر موضوع یا پرسشی را در گوگل جستجو میکند، تنها قصد و هدفش رسیدن به پاسخ عبارت سرچ شده نیست؛ بلکه آن یک موضوع اصلی است که در کنارش میخواهد به پاسخ سایر سوال های مرتبط با آن نیز برسد.
برای درک بهتر این موضوع، فرض کنید فردی در اینترنت عبارت «مکان های دیدنی تبریز» را جستجو کند. مسلما علاوه بر این پسش که «مکان های دیدنی تبریز کجاها هستند؟»، دارای سوالات احتمالی دیگری نظیر بهترین زمان برای سفر به تبریز چه زمانیست؟ پیش بینی آب و هوای بهار در تبریز، بهترین هتلها و اقامتگاههای تبریز کدامند؟ هزینههای یک سفر سه روزه به تبریز چقدر است؟ در ذهن این کاربر وجود دارد.
برای سئو سایت و رضایت کاربر، باید تمامی این سوالات را در ذهن خود مرور کنید و پاسخ به هرکدام را به نحوی در صفحات وبسایت خود بگنجانید. به معنای دیگر درک درست هدف جستجو کننده، شرط موفقیت شما در سئو خواهد بود.
فهرست مطالب
معتبر و جامع بودن سایت
از جمله فاکتورهای گوگل برای رتبه بندی آن ها میزان جامع و معتبر بودن سایت هاست. زمانی که بتوانید در سایت خود به تمام یا بیشتر سوال های احتمالی ذهن کاربر هدفتان در رابطه با موضوعی که جستجو کرده است پاسخ دهید، شما دارای یک سایت جامع میباشد. حال اگر پاسخ به این پرسش ها را به طور صحیح و صادقانه برای مخاطب سایتتان شرح دهید، شما یک سایت معتبر دارید.
اما پرسشی که در اینجا پیش میآید این است که گوگل چگونه میتواند به معتبر و جامع بودن صفحات سایت ها پی ببرد؟ برای این منظور گوگل 4 عامل زیر را بررسی میکند:
- لینک های دریافتی این صفحه و ارزشمندی آن ها
- محتوای صفحه و اطلاعاتی که این صفحات در اختیار کاربران قرار میدهد
- کلمات کلیدی هرکدام از صفحات
- عملکرد هریک از صفحات در جلب رضایت کاربران در جستجوهای پیشین
در آخر براساس ارزشمندی این 4 عامل، گوگل صفحات را رتبه بندی میکند تا کاربران سریعتر به اهداف جستجوی خود برسند.
تولید محتوا براساس رضایت کاربر
بهترین و آسانترین راهی که میتوان از طریق آن تاحد زیادی خواسته های کاربر را درک کرد این است که خودمان را جای او قرار دهیم. از این روش میتوان برای بهینه سازی محتوا استفاده کرد. چراکه بسیاری از رقبای شما این کار را انجام نمیدهند و شما میتوانید با استفاده از این تکنیک از آن ها پیشی بگیرید.
چهار اولویتی که برای تولید محتوای بهتر باید انجام دهیم عبارتند از:
1. پاسخ جامع و کامل به سوال اصلی کاربر
علاوه بر اینکه صفحه سایتتان را برای پاسخ به این سوال بهینه کنید (تهیه لیست کلمات کلیدی مرتبط، بهینهسازیهای on-page و …)، باید پاسخی جامع و معتبر به سوال یا عبارتی که کاربر آن را جستجو کرده، پاسخ دهید. پاسخ صحیح به این سوال بسیار مهم است و همانند ستونی میباشد که سایر مطالب و توضیحات صفحه روی آن قرار گرفته اند. اگر این ستون محکم نباشد باعث ریزش سایر قطعات مرتبط با آن میشود.
2. پاسخ به سوالات فرعی کاربر
سوالات فرعی و یا پیشبینی شده کاربر، همان قطعاتی هستند که بر روی ستون قرار گرفتهاند. برای این منظور میتوانید از تمامی روش های ممکن مانند ابزارهای سایتتان، محتوا، لینک ها و مدیا در جهت پاسخ به سوالات کاربر استفاده کنید. اجازه ندهید که کاربر برای رسیدن به پاسخ سوالات مرتبطش دوباره به سفحه نتایج جستجو بازگردد. احتمالا بسیاری از سایت هایی که از روش سئو کلاه سیاه استفاده میکنند، اصلا این ویژگیها را نداشته و یا پاسخ جامعی را برای کاربران ارائه نداده اند.
3. تقویت تجربه کاربری
باید تجربه کاربری را در سایت خود تقویت کنید. درواقع باید این حس را در کاربر ایجاد کنید که در هنگام ورود به سایت شما، وارد یک سایت باکفیت و ایدهآل شده است. تجربه کاربری خوب از یک سایت همانند همان حس خوبی که پس از ورود به یک مغازه ایدهآل به شما دست میدهد. یک سایت از طریق ویژگی هایی که در آن بکار گرفته شده میتواند در ذهن کاربر دید مثبت یا منفی بگذارد. مهمترینِ این ویژگیها عبارتند از اینکه وبسایت شما:
- دسترسی بالایی داشته باشد
- به سادگی قابل استفاده باشد
- سرعت بارگزاری بالایی داشته باشد
- طراحی زیبایی داشته باشد
- برای کاربران، تعامل برانگیز باشد
صفحهای که در وبسایتتان ایجاد میکنید آنچنان باید خوب باشد که “حس فهمیده شدن” را در کاربران ایجاد کند.. به معنای دیگر کاربر متوجه این موضوع شود که وبسایت مقابلش با سایر صفحات دیگر کاملا متفاوت و ویژه است. خارج شدن از چارچوب تکراری وبسایتها و ارائه محتوایی پاسخگو و غیرکپی به کاربر، شما را به موفقیت در این مرحله نزدیک و نزدیکتر مینماید.
4. ایجاد ویژگی های خلاقانه
ویژگی هایی مانند ابزارهای تعاملی، نقشهها یا فیلترها و دستهبندیها و … مواردی هستند که برای سایت شما مزیتی رقابتی و دائمی ایجاد میکند. این موارد از جمله امکاناتی هستند که ایجاد آن برای رقبای شما کار سادهای نیست. درنتیجه با بکارگیری آن ها یک قدم از سایر همصنفی هایتان جلوتر خواهید رفت.