یکی از موضوعاتی که در این چند سال اخیر مورد توجه و سوال بوده، ارتباط رتبه بندی سایت در نتایج گوگل با فعالیت در سوشیال مدیا می باشد. در ادامه به بررسی این موضوع که می پردازیم.
فهرست مطالب
آیا تعداد اشتراک گذاری محتوا عاملی برای بهبود سئو است؟
حدودا از 10 سال گذشته کاربران متوجه ارتباطاتی میان تعداد اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی و رتبه سایت در نتایج گوگل شدند. برخی از سئوکاران معتقد هستند که گوگل به تعداد مطالب اشتراک گذاری شده همانند لینک ها در الگوریتم خود اهمیت می دهد اما تاثیر آن کمتر از لینک است.
رتبه بندی که سایت MOZ بر اساس عوامل موثر بر سئو منتشر کرده بیانگر آن است که تعداد مطالب اشتراک گذار شده تاثیر خیلی کم بر نتایج رتبه بندی دارد. همچنین خود شرکت گوگل استفاده از تعداد اشتراک گذاری مطالب در الگوریتم خود را رد کرده است. پس می توان نتیجه گرفت که گوگل به تعداد محتواهایی که در سوشیال مدیا همانند توییتر، فیسبوک، اینستاگرم و دیگر شبکه های دیگر منتشر می شود برای رتبه بندی سایت اهمیتی نمی دهد.
افزایش تعامل با کاربران در شبکه های اجتماعی
درواقع معیار اصلی تعداد پست ها نیست که مهم است بلکه این مفهوم پست هاست که اهمیت دارند می توان گفت به این دلیل تعداد پست هایی که تعداد اشتراک گذاری بیشتری در سوشیال مدیا دارند در گوگل رتبه بهتری می گیرند این باشد که تعداد کاربران بیشتری جذب خود کرده اند و یا به اصطلاح درگیر و مشغول خود کرده اند.
بررسی همبستگی رتبه پست ها در نتایج گوگل با نرخ تعامل کاربران شبکه های اجتماعی
برای اثبات این موضوع بررسی بین ۱۰۰۰ صفحه انجام شد بدین صورت که با استفاده از بررسی داده های آماری فیسبوک و داده های کلمات گوگل سرچ کنسول، به این نتیجه رسیده شد پست هایی که به طور میانگین نرخ تعاملی بین ۶٪ تا ۱۳٪ دارند، رتبه بهتری نسبت به دیگر پست ها دارند و همچنین نرخ کلیک بهتری هم در گوگل بدست آورده اند؛ پس می توان گفت ارتباط بسیار قوی میان نرخ تعامل در فیسبوک و نرخ کلیک پست ها در نتایج ارگانیک گوگل وجود دارد.
الگوریتم رتبه بندی گوگل و توجه بیشتر به نرخ کلیک (CTR)
حال سوالی که مطرح است این می باشد که این ارتباط حاکی از یک رابطه ی همبستگی است یا علیت؟
برای دست یافتن به جواب این سوال ابتدا باید با الگوریتم یادگیری ماشین یا به زبان دیگر Machine Learning آشنا شد. این الگوریتم به این صورت عمل می کند که هرچه یک مطلب در تعامل بیشتری قرار گیرد (کاربر با آن مطلب درگیر شده باشد) باعث می شود که آن مطلب بیشتر دیده شود که در نتیجه ی بیشتر دیده شدن رتبه گوگل بهتر و همچنین اشتراک گذاری بیشتر در سوشیال مدیا، در پی دارد. تعامل بالای یک مطلب بیانگر آن است مرتبط بودن محتوا برای الگوریتم است. گوگل از این الگوریتم در الگوریتم رتبه بندی رنک برین خود بسیار استفاده کرده است.
به عنوان مثال هنگامی که یک کاربر در گوگل عنوانی را جستجو می کند، گوگل می خواهد از تجربه کاربری بهتری برخوردار باشد پس بهترین نتیجه را برای او نمایش می دهد؛ برای این منظور گوگل به سیگنال های رتبه بندی زیادی توجه می کند که یکی از آن ها میزان کلیک های لینک های موجود در صفحه اول که توسط کاربران صورت گرفته، می باشد؛ به این مفهوم که چند درصد از کاربران بر روی لینکی که در رتبه اول، دوم، سوم و … قرار دارد کلیک می کنند.
وضعیت مشابه رتبه بندی فیسبوک
حالتی مشابه بر رتبه بندی گوگل در فیسبوک نیز وجود دارد بدین صورت که هنگامی که یک پست در فیسبوک مورد توجه و تعامل قرار می گیرد، الگوریتم فیسبوک به این پست توجه بیشتری می کند و آن را بیشتر در معرض دید کاربران قرار می دهد که نتایج زیر را برای پست به همراه دارد:
- پست نرخ تعامل بالایی دریافت می کند.
- فیسبوک با در معرض دید قرار دادن پست به آن پاداش می دهد.
- در معرض دید قرار گرفتن آن باعث افزایش نرخ تعامل می شود.
- دوباره فیسبوک با بیشتر در معرض دید قرار دادن پست به آن جایزه می دهد و …
ایجاد بک پست ایده آل
پس می توان گفت استفاده از محتوای ارزشمند و جذاب در سوشیال مدیا راه مناسبی برای افزایش مخاطبان و در نتیجه دیده شدن بیشتر است. محتوای خوبی که مخاطب را با خود به چالش بیاندازد سبب بهبود رتبه در نتایج گوگل و همچنین بیشتر شدن تعداد مخاطب ها می شود. در آخر به معرفی مواردی می پردازیم که رعایت آن ها باعث بوجود آمدن بک پست ایده آل می شود:
- مهمترین عامل، داشتن یک ایده ی واقعا قابل توجه و الهام بخش است
- محتوای ارگانیک و مناسب که مخاطب را با خود درگیر می کند
- نرخ کلیک (CTR) بالا در صفحه نتایج گوگل
- نرخ تبدیل بالا در سایت
- تبلیغ در شبکه های اجتماعی و موتورهای جستجو