الگوریتم BERT گوگل که کوتاه شدهی عبارت Bidirectional Encoder Representations from Transformers جزء جدیدترین الگوریتم های گوگل میباشد که در طی 5 سال اخیر طراحی و معرفی شده است. این الگوریتم نوعی هوش مصنوعی میباشد که به ربات ها و سایر الگوریتم های گوگل کمک میکند تا درک صحیحی از عبارات جستجو شده (خصوصا جملات محاورهای) داشته باشند. باتوجه به آنکه اکثر زبان های زنده دنیا دارای زبان محاوره خودشان هستند، علاوه بر تمرکز ربات های گوگل بر ساختار ماشینی دستور زبان، بر بعد انسانی و طبیعی زبان نیز توجه کنند باعث میشود نتیجه ایدهآل، نزدیک و دقیقتر به خواسته کاربر نمایش داده شود.
فرض کنید میخواهید عبارت «راه های مهاجرت به انگلیس» و «راه های مهاجرت از انگلیس» را در گوگل جستجو کنید. پیش از بروزرسانی الگوریتم برت، گوگل متوجه تفاوت میان حرف های اضافه استفاده شده در عبارت مورد نظر یعنی «به» و «از» نبود و تنها نتایج مرتبط با مهاجرت انگلیس را نشان میداد؛ اما پس از بروزرسانی های لازم، گوگل متوجه تفاوت معنی میان این دو حرف اضافه شد و با جستجوی هر کدام از عبارات ذکر شده، نتایج متفاوت و مرتبط با هر کدام را حاصل خواهید کرد.
با توجه به آنکه این الگوریتم بیشتر بروی کوئری های طولانی و دیالوگ محور تاثیر دارد و از آنجایی که کلمات کلیدی طولانی معمولاً هدف اصلی مدیران سایت ها برای سئو نیست، تغییرات و بروز رسانی های الگوریتم BERT همچنان برای بسیاری از سایت ها کاملاً مشهود نیست.
تاثیر در سئو سایت
فرایند سئو به منظور بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو صورت میگیرد تا بدین طریق به توان سایت خود را به واسطه قرار گرفتن در صفحه اول نتایج جستجو، در دید کاربران قرار داد. پس درنتیجه میتوان گفت هر تغییری که موتور جستجو گوگل به الگوریتم های خود میدهد، باعث تحت تاثیر قرار گرفتن فرآیند بهینه سازی سایت ها میشود.
به همین جهت در هر سری معرفی و یا آپدیت الگوریتم ها باید سایت خود را مطابق با آن ها بهینه سازی کرد. در رابطه با الگوریتم برت یک لیست دهتایی در مورد بهینه سازی این الگوریتم به شوخی در فضای مجازی منتظر شده که اگر آنها را در کنار هم قرار دهیم عبارت «You Can’t Optimize For A Deep Learning NLP Algorithm Write for humans» بدست میآید.
درواقع باید گفت که هیچ کاری نیست که بتوان آن را به عنوان «بهینه سازی برای BERT گوگل» در نظر گرفت. بروزرسانی های الگوریتم ها بدین جهت صورت میگیرد تا همه نیاز کاربر را درک کنیم و بر اساس آن، شروع به تولید محتوا کنیم. با کمی دقت متوجه خواهید شد که تاکید اصلی الگوریتم برت بر هدف جستجو کاربر است و دلیل انتشار آن نیز بهبود تجربه جستجو میباشد.
درک هدف جستجوی کاربر
الگوریتم BERT میتواند هدف اصلی کاربر از جستجو را با درصد خطای بسیار کم، پیش بینی کند. برای درک راحت تر این مفهوم فرض کنید عبارتی را در گوگل جستجو کردهاید اما یکی از کلمات دارای اشتباه تایپی میباشد ولی بقیه کلمات یک مفهوم دارند؛ پس از نمایش نتایج جستجو مشاهده خواهید کرد با اینکه عبارت را به طور صحیحی تایپ نکردهاید اما گوگل به درستی متوجه منظور شما شده و نتایج همان چیزی است که میخواستید.
همانطور که پیشتر اشاره شد، هدف اصلی الگوریتم برت، درک بهتر و دقیقتر هدف جستجوی کاربر است. درنتیجه به جای تمرکز بسیار زیاد به دستور زبان ماشینی، به زبان محاوره کاربران خود نیز توجه بیشتری داشته باشید. موتور جستجو گوگل همواره در تلاش است بیشتر خود شبیه انسان کند و مانند او فکر کند تا در نتیجه بهتر کاربر را در جستجوی اینترنتی کمک کند.
تاثیر در روش های تولید و بازاریابی محتوا
اولین تغییری که با روی کار آمدن دستور زبان محاورهای به سئوکاران واجب میشود، تغییر در تولید محتوا و به خصوص محتوای متنی است. روش های قدیمی تولید محتوا نظیر تکرار کلمه کلیدی و یا سبز کردن چراغ YOAST وردپرس برای دیده شدن در گوگل دیگر اثرگذار نخواهند بود. در عوض باید با استفاده از تحقیقات در رابطه با کلمه کلیدی، بتوان به طور دقیق تری هدف جستجوی کاربران را درک کرد و با همان زبانی که کاربران جستجو میکند، شروع به تولید محتوا کنیم.