تا پیش از معرفی الگوریتم پاندا، سایتها کمترین ارزشی را برای محتواهای خود قائل میشدند، گوگل مملوء از مزرعه محتوا شده بود. در مزرعه محتوا، مدیران سایت، محتوای زیادی را منتشر میکردند که ای محتواها از نظر کیفیت یا بیارزش و یا کمارزش بودند و در آنها از لینکسازی مخرب استفاده میشد. این وضعیت باعث نارضایتی کاربران و افت تجارت گوگل، که بر پایه رفع نیازهای کاربر برای جستجوی عبارت کلیدی بود، شد.
گوگل با معرفی الگوریتم پاندا توانست خود را از این وضعیت نجات دهد و و کیفیت محتوای سایتهای نمایش داده شده در صفحه جستجو را رتبهبندی کند. در حال حاضر ارائه محتوای با کیفیت که نیاز کاربر را برطرف کند به ارزشی بنیادین برای این موتور جستجو تبدیل شده است. به طور کلی وظیفه الگوریتم پاندا، مبارزه با محتوای کوتاه و بیکیفیت و جلوگیری از نمایش آن در موتور جستجو، و افزایش رتبه و شانس نمایش محتواهای جذاب و منحصر به فرد در نتایج جستجو است.
فهرست مطالب
اثرات الگوریتم پاندا
از جمله تغییرات اساسی که الگوریتم پاندا منجر شد، حذف تمامی مزرعه محتواها Content Farm بود. درواقع بعد از بروز رسانی که در این الگوریتم صورت گرفت، مزارع محتوای eHow و wikiHow مجبور به تغییر و بهبود عملکردشان شدند. همچنین در آپدیتهای بعدی، شرایط بررسی محتوا سختگیرانهتر انجام میشد به طوری که هدف تنها مهتواهای ضعیف نبود بلکه محتواهای قابل قبول نیز مورد حمله قرار گرفتند. عموما وبسایتهایی که یکی از موارد زیر را داشتند جایگاه خود را از دست دادند:
- طراحی نامناسب و بد
- تبلیغات آزاردهنده و زیاد به طوری که ارزش واقعی محتوا را کم جلوه میداد
- تکرار بیش از حد کلمات کلیدی در صفحه
- رعایت نکردن نکات ویرایشی و نگارشی
- استفاده از عبارات و ترکیبهای تکراری
- بی ارزش و بی کیفیت بودن محتوا
نشانههای جریمه شدن توسط الگوریتم پاندا
از جمله نشانههای جریمه شدن توسط الگوریتم پاندا گوگل، کاهش میزان بازدید یا افت رتبهبندی وبسایت است. اما لازم به ذکر است که عوامل زیادی مانند ظهور یک رقیب تجاری، موقعیت زمانی، سایر الگوریتمها، ظهور یک آپدیت جدید و … وجود دارند که میتوانند باعث کاهش رتبه سایت شوند.
تاریخ آپدیت الگوریتم میتواند شما را در این موضوع بسیار کمک کند که آیا توسط الگوریتم جریمه شدهاید یا عوامل دیگر. بدین منظور که، اگر تنزل رتبه وبسایتتان با تاریخ آپدیت همزمان اتفاق افتاد، بررسی کنید که آیا فاکتورهای جدیدی که در الگوریتم به عنوان فاکتورهای بد معرفی شده در وبسایت شما وجود دارد یا خیر؛ در نهایت در صورت وجود این عوامل آنها را رفع کنید. توصیه میکنیم، زمانی که یک آپدیت جدید راه اندازی میشود عواملی که در این آپدیت بررسی و اعمال میشوند را مطالعه کنید.
رفع جریمه الگوریتم پاندا
مسیر رفع جریمه الگوریتم پاندا بسیار طولانی و سخت ولی در عین حال ساده است. همانطور که اشاره شد، این الگوریتم توجه ویژهایی به کیفیت محتواها دارد و رتبه وبسایتهایی که محتوای با ارزش منتشر میکنند را افزایش میدهد. در نتیجه میتوان گفت که بهترین راه حل، تولید محتوای منحصر به فرد، جدید و بهبود کیفیت محتواهای منتشر شده قبلی است.
از آنجایی که این فرایند بسیار طولانی است ابتدا شرایط سایتتان را برای خود بسنجید که آیا ارزش این همه تلاش و وقت گذاشتن را دارد یا خیر. عموما سایتهایی که توسط الگوریتم پاندا جریمه میشوند کی از انواع زیر هستند:
- سایتهایی که خود دارای محتوای اختصاصی و ارزشمند هستند اما دارای تعداد زیادی مقاله یا خبر کپی از سایتهای دیگر نیز میباشند.
- سایتهایی که هیچ محتوای ارزشمندی ندارند و هرچه که دارند کپی از سایتهای دیگر است.
اگر سایتتان جزو دسته اول است، ارزش تلاش برای برگرداندن رتبه را دارد اما اگر سایتتان از دسته دوم میباشد، بیخودی انرژی و وقتتان را هدر ندهید چرا که این نوع سایت هیچ ارزشی برای بازرگداندن رتبه ندارد.
فاکتورهای مهم الگوریتم پاندا
1) محتوای کمحجم (Thin Content)
صفحاتی که دارای محتوای بسیار کمی هستند و یا تنها چند جمله در آنها وجود دارد، مسلما نیاز کاربر را بر طرف نمیکند. اینگونه صفحات توسط الگوریتم جریمه میشوند.
2) محتوای تکراری (Duplicate Content)
محتوای تکراری یعنی آشکار شدن یک محتوا در بیش از یک مکان است. چندین بار انتشار یک محتوا و یا ارائه محتوای کپی در سایت باعث عصبانیت پاندا شده و سایت شما را جریم و یا از نتایج جستجو حذف میکند.
3) کیفیت محتوا (Content Quality)
محتواهایی که اتباعات نگارشی و املایی زیادی دارد و یا کیفیت پایینی داشته و ارزش خواندن ندارند، توسط الگوریتم پاندا جریمه میشوند.
4) اعتبار سایت (Trustworthiness)
توصیه میشود مطالب سایتتان دارای منبع و اعتبار مشخص باشند تا کاربران به راحتی اعتماد کرده و اطلاعات شخصی خود را به اشتراک بگذارند. البته اهمیت این مورد بیشتر برای مطالب سایتهای پزشکی و مطالب علمی است، که باید یک مرجع مشخصی در انتهای هر مطلب داشته باشند.
5) مزرعه محتوا (Content Farm)
6) نسبت بالای تبلیغ به محتوا
7) بهینهسازی بیش از حد (Over Optimization)
محتوای خوب به طور طبیعی باعث بهبود رتبه سایت میشود اما محتوایی که بیش از حد سئو شده باشد عملی عکس برای سایت در پی خواهد داشت. منظور از بهینه سازی بیش از حد، بکارگیری افراطی عواملی که جزء پیشرفتهای سئو برای سایت محسوب میشوند.
8) عدم تطابق با کوئری مدنظر کاربر
منظور صفحاتی میباشد که عبارت انکرتکست موجود در آنها بیانگر یک موضوع خاصی است اما با کلیک روی آن و وارد شدن به صفحه، با موضوع دیگری روبه رو میشوید که ارتباطی با عبارت انکرتکست ندارد.