الگوریتم مرغ مگس خوار یا hummingbrid از جمله الگوریتمهای مهم گوگل میباشد که از سال 2013 در موتور جستجوی گوگل بکارگرفته شد. هدف گوگل از طراحی این الگوریتم، افزایش فهم و درک موتور جستجو از کلمه کلیدی جستجو شده توسط کاربر میباشد. تا پیش از معرفی این الگوریتم، وبسایتها برای اینکه محتوای صفحاتشان بتوانند از جایگاه خوبی در نتایج جستجو بهرهمند شوند، کلمات کلیدی را به صورت مکرر در متنشان تکرار میکردند که درنتیجه کاربر نمیتوانست با متن محتوا ارتباط برقرار کند. الگوریتم مرغ مگس خوار راه حلی برای این وضعیت موتور جستجو بود که گوگل با استفاده از موفق به درک منظور مخاطبان خود در نتایج جستجو شد.
دلیل نام گذاری این الگوریتم به مرغ مگس خوار، دقت و سرعت بالای این پرنده میباشد. در دنیای اینترنت نیز، اگوریتم مرغ مگس خوار با دقت و سرعت زیادی متن محتواهای وبسایت را بررسی میکند و با شناسایی کلمات همخانواده و مترادف، سعی میکند نزدیکترین نتایج را به عبارت جستجو شده توسط کاربر معرفی کند. همچنین الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل با استفاده از گراف دانش Knowledge Graph و جستجوی معنایی semantic search عبارات جستجوشده را بررسی میکند.
فهرست مطالب
گراف دانش Knowledge Graph
زمانی که شما عبارتی را در گوگل جستجو میکنید تنها به دنبال یک صفحه مشخص نیستید بلکه آن عبارت جستجو شده یک هدف است که شما در پی سایر اطلاعات دربارهی آن هستید. گوگل با استفاده از گراف دانش خود، میتواند نتایج دقیق، مرتبط و مکمل با عبارت جستجو شما را در اختیارتان قرار دهد. این اطلاعات از سراسر اینترنت و سایتهای معتبر مانند ویکیپدیا، IMBD و … جمعآوری میشوند. به طور مثال حتما برایتان پیش آمده که دربارهی شخص خاصی مانند نقاش معروف ونگوگ در اینترنت جستجو کنید، نه تنها بیوگرافی بلکه آثار، سبک نقاشی، نقاشان هم دوره و … این هنرمند در سمت راست صفحه برای شما نمایش داده میشود.
Knowledge Graph همواره تلاش میکند ارتباط میان موضوعات و صفحات اینترنتی را درک کرده و با توجه به اطلاعات جمعآوری شده خلاصهایی از آنچه لازم است برای شما نمایش دهد. همچنین گوگل از طریق رفتار شما در هنگام کلیک کردن و مشاهدهی سایتهای نمایش داده شده شما، به دانش خود و شما اضافه میکند. چرا که این اطلاعات علاوه بر مرتبط بودن با عبارت جستجو، بسیار جالب توجه شما نیز هستند.
جستجوی معنایی semantic search
در جستجوی معنایی semantic search دیگر چیزی به معنای جستجوی کلمه به کلمه وجود ندارد، بلکه تمرکز بر روی معنا و مفهوم عبارت جستجو شده میباشد. در این فناوری استفاده شده در موتور جستجو، گوگل تمام تاریخچۀ جستجوها، محل زندگی و سایر اطلاعات مربوط به شما را از طریق IP جمع آوری میکند و با توجه به آنها، بهترین نتایج را به شما نشان میدهد. گوگل همواره در حال افزایش تسلط خود بر جستجوی معنایی و فعالتر کردن آن است.
به گفته این شرکت، برای درک ماهیت دنیای واقعی و ارتباط بین آنها به ابزارهایی مانند جستجوی معنایی نیاز دارند. الگوریتم مرغ مگس خوار نیز در جهت همین هدف ایجاد شده و بر روی درک مفهوم عبارات جستجو شده با استفاده از تکنولوژیهای گوگل تکیه دارد.
بهبود سئوی سایت با الگوریتم مرغ مگس خوار
هدف اصلی و نهایی الگوریتم مرغ مگس خوار بهبود رضایت کاربران گوگل میباشد. برای تحقق این هدف، گوگل ابتدا باید یکسری اطلاعات از رفتار کاربران در هنگام مشاهده نتایج جستجو در سیستم خود ثبت کند. این وضعیت بدان معناست الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل رفتار کاربران را تحلیل کرده و به آنها اعتماد میکند. در ادامه به مواردی میپردازیم که اگر آنها در سایت خود رعایت کنید، از طریق این الگوریتم میتوانید سئو سایتتان را بهبود ببخشید:
1. کلمات کلیدی متنوع و عبارات توصیفی
همانطور که در ابتدای متن نیز اشاره شد، یکی از اهداف مورد نظر برای طراحی این الگوریتم جلوگیری از تکرار مدام یک کلمه کلیدی در متن است؛ در نتیجه بهتر است بجای استفاده مکرر از یک کلمه کلیدی در محتوای خود، از کلمات مترادف، عبارات کلیدی طولانی (Long tail Keywords)، هممعنی یا همخانواده استفاده کنید. به این کار مفهوم گرایی گفته میشود این کار سبب میشود شانس شما را برای گستردگی کلمات کلیدی و کسب جایگاه بهتر در موتور جستجو افزایش یابد. بعنوان مثال از نظر گوگل عبارتهایی نظیر موبایل و تلفن، کادو و هدیه، ماشین و خودرو و … مفهوم کاملا یکسانی دارند و در متن میتوان آنها را بجای یکدیگر استفاده کرد.
2. نشانه گذاری استاندارد (Schema)
با استفاده از نشانه گذاری میتوانید مفهوم محتوای خود را به گوگل بفهمانید، در نتیجه موتور جستجو سریعتر و راحتتر محتوای موجود در سایت شما را درک کرده و تاثیر مثبتی بر سئو سایتتان میگذارد. مسلما درک بهتر صفحات سایت همراه با رعایت قوانین موتورهای جستجو و سایر اصول سئو رتبه خوبی برای شما در گوگل را در پی خواهد داشت. گوگل با استفاده از رباتها و الگوریتمهای خود همواره سعی در درک موضوع محتوای صفحات سایت دارد با این حال نشانه گذاری استاندارد باعث راحتی درک گوگل خواهد شد.
با استفاده از نشانه گذاری میتوانید موضوع صفحات را برای گوگل معرفی کرده و محل قرار گیری اطلاعات مهم را مشخص کنید. پروسه نشانه گذاری استاندارد قسمتی از کدنویسی و طراحی سایت است که برای کاربر قابل مشاهده نیست.
3- کاهش نرخ پرش و افزایش زمان حضور کاربر در سایت
مسلما یکی از فاکتورهای مهم هم در طراحی سایت و هم در سئو سایت مسئله تجربه کاربری میباشد. یکی از مسائل مهم برای الگوریتم مرغ مگس خوار نیز رضایت کاربر است به همین جهت برای تحقق چنین هدفی، این الگوریتم به بررسی رفتار کاربران میپردازد. برای اینکه توجه کاربر را به سایت خود جلب کنید و زمان ماندن او را در سایت خود افزایش دهید میتوانید بخشهای ساده و مختلفی مانند گراف، جدول، نمودار، نقل قول و … را به سایت خود اضافه کنید.
مدت زمان حضور کاربر در صفحه سایت یکی از فاکتورهای مهم برای گوگل محسوب میشود. تکنیکهای گوناگونی برای افزایش زمان حضور کاربر و نشان دادن رضایت او از محتوای صفحه وجود دارند که از جمله آنها میتوان به افزایش نرخ CTR، کامنت مارکتینگ و ویدئو مارکتینگ اشاره کرد.