نقش وب فریم ورک ها Web Frameworks و تاثیر آن بر سئو از جمله مباحثی است که آموزش ها و اطلاعات کمی در اینباره وجود دارد. این موضوع سبب شده که حتی متخصصین سئو در آن دچار اشتباه و خطا شوند. شاید تصور کنید که چون این مبحث کم اهمیت بوده، افراد کمی در پی آن رفتند و به همین منظور اطلاعات کمی نیز وجود دارد. این تصور تاحدی درست و تاحدی نیز نادرست است. درواقع در گذشته به شدت امروز از فریمورک ها در صفحات وب استفاده نمیگذشت و صحبت کردن درباره آن نیز بیاهمیت بود. اما امروزه با توجه به بکارگیری فراوان آنها در صفحات سایت ها، سبب شده که عملکرد و نقششان بر سئو بررسی شود.
استفاده از فریمورک ها باعث سریعتر و آسانتر انجام شدن کار میشود. همین دلیل باعث شده تا بیشتر توسعه دهندگان وب، استفاده از آنها را در اولویت کار خود قرار دهند. به طوری که بر اساس آمار بدست آمده تنها 13 درصد از توسعه دهندگان وب از هیچ فریم ورکی در ساخت صفحات وب بهره نمیگیرند. البته جالب است بدانید که 87 درصد باقی مانده نیز در مورد استفاده صحیح و تاثیر آن بر سئو و نحوه اطلاعی ندارند.
Web Frameworks ها در سلامت فنی صفحات سایت تاثیر گذار است. همچنین سلامت فنی وبسایت نیز یکی از موضوعات و تکنیک های اساسی در سئو کلاه سفید میباشد. درنتیجه فریمورک بر سئو تاثیرگذار است و استفاده صحیح از آن میتواند از ایجاد تاثیرات منفی در سئو سایت جلوگیری کند.
قابلیت اسکرول بی نهایت وب فرم ورک
یکی از قابلیت هایی که در بحث وب فریم ورک وجود دارد، صفحات بی پایان (بینهایت) یا infinite scrolling است. این صفحات، صفحاتی هستند که هرچقدر که کاربر به پایین صفحه برسد، مطالب و محتواهای بیشتر بصورت اتوماتیک و یا با فشردن یک دکمه نمایش داده میشوند. موضوع سئو در رابطه با صفحات بینهایت بسیار مهم و بحث برانگیز است. چراکه در بسیاری از موارد، روبات های گوگل توانایی درک این صفحات را نداشته و گوگل نمیتواند محتویات آنها را درک کند. درنتیجه از نظر سئو به مشکل میخورید.
همچنین از نظر ارزش کاربری نیز چندان جذاب نیستند. به عنوان مثال فرض کنید دوست شما لینکی برایتان بفرستد و بگوید “عکس پرندهای که در پایین صفحه قرار دارد را ببین”. شما برای دیدن این تصویر بعد از 600 متر اسکرول کردن در صفحه مورد نظر به عکس پرنده میرسید. حال اگر با یک تصویر کامل بیمزه روبرو شوید، چهره شما دیدنی خواهد بود.
تنها یک راه گریز برای این منظور وجود دارد. آن هم این است که در صفحاتی با محتوای بینهایت از لینک برای دستهبندی و جداسازی محتوای هر بخش استفاده کنید. از این طریق قابلیت دسترسی به محتوای هر بخش برای کاربران و ربات های گوگل بسیار آسان تر خواهد شد.
تاثیر نوع و سایز Web Frameworks در سئو
حال شاید این سوال در ذهنتان ایجاد شده باشد که آیا نوع فریم ورک و سایز آن در میزان کراول شدن صفحات سایت توسط ربات های گوگل تاثیر گذار است؟ جواب این پرسش منفی است؛ نوع فریمورک در میزان کراول شدن صفحات سایت توسط ربات های گوگل تاثیری ندارد. به این دلیل که گوگل تفاوتی میان آنها قائل نمیشود.
علاوه بر آن، سایز وب فریم ورک ها نیز برای گوگل مهم نیست، بلکه موضوعی که برای گوگل اهمیت دارد، میزان درخواست هایی (Request) است تا محتوای یک صفحه از سایت در دسترس کاربر و گوگل قرار گیرد.
همانطور که میدانید تعدادی زیادی صفحه در ساعات در بستر اینترنت منتشر میشود. گوگل به طور روزانه صفحات زیادی را بررسی میکند و برای بررسی هر کدام از این صفحات تعداد زیادی درخواست ارسال میشود. هرچه تعداد این درخواست ها برای آپلود محتوای یک صفحه کمتر باشد از نظر سئو، بهینهتر بوده و نوع فریم ورک و اندازه آن تاثیر منفیای در سئو ایجاد نمیکند.
اما هر چه میزان این درخواست ها بیشتر باشد، احتمال اینکه محتوا به سختی در دسترس کاربر قرار بگیرد بیشتر خواهد شد. در نتیجه این مسئله به طور مستقیم در تجربه کاربری و به طور غیر مستقیم در سئو تاثیر منفی میگذارد.
اگر میخواهید از وب فریم ورک ها استفاده کنید اما به کارگیری آنها باعث افزایش تعداد درخواست ها (Requests) میشود، میتوان با استفاده از تکنولوژی هایSever-side rendering و Hybrid rendering تعداد این درخواست ها را کاهش داد. این کار میتواند تا حد ثابل توجهی میزان خزش ربات های گوگل را در سایت شما بهینه سازی کند.