یکی از سوالات و ابهامات مهم در زمینه سئو و تولید محتوا، زبان آدرس صفحات است. بدین معنا که آدرس صفحات سایت بصورت فارسی باشند یا انگلیسی؟! گوگل فاکتورهای متعدد و گوناگونی را برای رتبه بندی سایت ها در نظر میگیرد. بررسی تمام این فاکتورها غیر ممکن است اما برخی از آن ها همانند آدرسی صفحات، شناخته شدهتر و مهمتر هستند.
متخصصان سئو و تولیدکنندگان محتوا همواره درحال مقایسه کردن راه های اصولی برای سریعتر رسیدن به موفقیت پایدار هستند. این وسواس ذهنی باعث القا تفکر «وجود راهی بهتر» میشود در نتیجه موضوعات کوچک و کم اهمیتی مانند آدرس صفحات، ناخوداگاه تبدیل به یک معضل بزرگ میشوند.
برای پاسخ به این سوال که زبان آدرس صفحه فارسی باشد یا انگلیسی بهتر است ابتدا به بررسی دو دیگاه زیر بپردازیم:
- گوگل در مورد زبان آدرس صفحات چه میگوید؟
- سایتهای برتر در نتایج آدرس فارسی دارند یا انگلیسی؟
فهرست مطالب
بهینه کردن آدرس صفحات
به طور کلی استفاده از زبان غیر انگلیسی برای سایتهایی که محتوای آنها به زبانها دیگری نگارش شده، هیچ مانعی نداره و رباتهای خزنده گوگل میتوانند به کار خود ادامه دهند. نکته مهمی که در این موضوع وجود دارد این است که به جای اینکه به زبان آدرس صفحات توجه کنیم بهتر است به این فکر باشید که چطور میتوانیم آدرس صفحات را به بهترین شکل برای کاربر بهینه نماییم.
بهبود تجربه کاربری همواره یکی از مهمترین اهداف گوگل در سئو بوده است. گوگل در این باره پیشنهاد میکند آدرس صفحات طوری تنظیم و نوشته شوند که کاربران هنگام لینک دادن به آن ها، با مشکل روبرو نشوند. ویرگول، کاما، اسپیس، اعداد، کدهای نامفهوم و … از جمله مواردی هستند که باعث کاهش خوانایی آدرس صفحه سایت میشوند و کاربر را به مشکل میاندازند. همچنین برای جدا کردن کلمات از یکدیگر بهتر است از از علامت dash (-) استفاده کنید.
اگر سایت چند زبانهای دارید بهتر است آدرس صفحات با همان زبانی باشد که محتوای شما با آن نگارش شده است. به طور کلی، استفاده از آدرس فارسی مانعی ندارد و آسیبی به سئو سایت نمیزند.
بررسی آدرس صفحات برتر
با این حال برخی از سئوکاران توانستهاند از حرف سئو تبعیت نکنند و با استفاده از تکنیکهای سئو کلاه سیاه یا کلاه خاکستر به نتیجه برسند. برای اینکه این شک برطرف شود بهتر است سایت هایی که دارای رتبه های برتری در کلمات کلیدی میباشند را بررسی کنید.
با یک بررسی کلی میبینیم که اکثر این سایت ها از آدرس انگلیسی برای صفحات خود استفاده کردهاند. البته لازم به ذکر است که این موضوع در حوزه های مختلف کاملا فرق میکند و میتواند برعکس عمل کند.
توجه به معنا و مفهوم URL
URL صفحه سایت جزء محتوای آن محسوب نمیشود اما میتواند بر روی تجربه کاربر هنگام جستجو و اشتراک گذاری تاثیر بگذارد. آدرس صفحه باید از نظر موضوعی به مفهوم محتوای صفحه وبسایت مرتبط باشد تا کاربر در هنگام مشاهدهی آن متوجه اطلاعات کلی این صفحه شود. درنتیجه این معنا ومفهوم است که اهمیت دارد نه زبان!!!
در هنگام اشتراک گذاری، آدرس های فارسی معمولا به کاراکترهای غیرقابل درک برای کاربر تبدیل شده و طول آدرس بیش از اندازه زیاد میشود. این موضوع برای کاربر اصلا خوشایند نیست. اما آدرس های انگلیسی خطای احتمالی کاربر در اشتراک گذاری و لینک سازی را کاهش میدهند.
به طور کلی این تاثیر آنقدر مشهود نیست که با تغییر آدرس صفحه شاهد بهبود یا کاهش شدید رتبه سئو سایت در نتایج جستجو باشیم. اما URL وبسایت نیز یکی از فاکتورهای مهم گوگل است که میتواند در یک رقابت نزدیک و تنگاتنگ موجب برتری ما بر رقیب شود.
نکات کلیدی در آدرس دهی صفحات
در ادامه به چند نکته کاربردی برای آدرس دهی صفحات میپردازیم:
- آدرس صفحه معنادار باشد؛ ترجیحا از کلمه کلیدی هدف در آن استفاده کنید.
- آدرس صفحه تا حد امکان کوتاه باشد؛ بدان معنا تا جایی که به مفهوم کلیدی آسیبی نزند.
- فارسی یا انگلیسی بودن آدرس صفحه مهم نیست! ولی انگلیسی از نظر تجربه کاربری بهتر است.
- از کاراکترهای اضافی و علائم نگارشی در آدرس صفحات پرهیز کنید.
- آدرسهای انگلیسی قابلیت تحلیل و آنالیز بیشتری در ابزارهای جانبی دارند.