در مقاله ی قبل 4 مورد از 8 مورد معیارهای کلیدی برای سنجش موفقیت در پروژه ای سئو صحبت کردیم حال می خواهیم 4 مورد بعدی برای شما بررسی کنیم تا متوجه چگونگی میزان موفقیت خود در سئو شوید.
فهرست مطالب
5. تعداد صفحات مشاهده شده در هر بازدید یا Page Per Session
این شاخص بصورت میانگین نشان دهنده ی آن است که هرکاربر در هربار مراجعه به وب سایت چه تعداد صفحه را بازدید می کند که البته مراجعه ی دوباره به یک صفحه نیز در این معیار اندازه گیری می شود
همانطور که اشاره شد شاخص page per session بطور میانگین کارکرد دارد چرا که این شاحص وابستگی کامل با عمق و ساختار وبسایت و همچنین پیچیدگی مسیر تبدیل کاربران به مشتری دارد. پس نمی توان یک عدد مشخص برای همه سایت ها در نظر گرفت اما برای سایت هایی که تنها یک صفحه دارند می توان در هر بازدید آمار منطقی ای بدست آورد در نتیجه بهتر است بر روی مدت زمان حضور کاربر بر روی وبسایت تمرکز کرد.
البته اگر وبسایتی محتواهای متعددی برای عرضه اطلاعات به کاربران را دارد و یا یک وبسایت فروشگاهی که کاربران دائم درحال مقایسه کردن محصولات می باشند، باید انتظار تعداد صفحات بسیار بیشتر در آمار “متوسط تعداد صفحات بازدید شده” داشت.
هرچقدر تعداد بازدید صفحات بیشتر شود کاربرانی که وارد وبسایت شده اند ارزشمندتر خواهند بود. یکی از روش های ارزش گذاری تبلیغات در مقابل سئو نیز همین است یعنی توجه به تعداد صفحات بازدید شده توسط کاربران در هر بازدید. توجه داشته باشید هرچقدر هم که این شاخص عملکرد بالایی داشته باشد به تنهایی نشان دهنده میزان موفقیت شما نخواهد بود هنگامی که این کاربران به مشتری شما تبدیل شوند، شما به هدفتان رسیده اید.
بهترشدن آمار بازدید صفحات سایت نسبت به ماه های پیشین را می توان ازعوامل مربوط به سئو تکنیکال یا بهبود تجربه کاربری سایت دانست. وظیفه ی شما تنها جذب بازدیدکننده ی سایت نیست بلکه باید بر روی مسیر کاربر در سایت و تبدیل آن به مشتری نیز ایده هایی کاربردی داشته باشید.
6. زمان متوسط حضور کاربر در سایت Average Session Duration
به هر میزان که عمق محتوا و ساختار یک وبسایت بیشتر باشد، می توان انتظار داشت که زمان متوسط حضور کاربر در وبسایت نیز بیشتر خواهد بود؛ درواقع هرچقدر محتواهای یک وب سایت راضی کننده تر باشد، کاربر اشتیاق بیشتری نسبت به ماندگار بودن در صفحه، مطالعه محتوا و کلیک بر روی لینک های داخلی را خواهد داشت.
پس برای اینکه از افت کاربر در وب سایت خود جلوگیری کنیم بهتر است به بهبود عملکرد دکمه های فراخوان (CTA) و همچنین لینک سازی های داخلی استاندارد، کاربر را با مسیر درست تبدیل به مشتری کنیم. همینطور داشتن محتوای ارزشمند، فعال سازی بخش نظرات در صفحه و استفاده از ویدئو می تواند زمان حضور کاربران را در صفحه افزایش دهد.
7. مدت زمان بارگذاری صفحات Page Load Time
مسلما افزایش زمان لود صفحات تاثیر منفی بر روی تمامیِ معیارهای عملکرد کلیدی که اشاره کردیم، دارد. اگر مدت زمان بارگذاری یک صفحه زیاد طول بکشد، کاربر دیگر تمایلی به ادامه ی جستجو در آن سایت را نخواهد داشت و مسلما دیگر به یک مشتری تبدیل نمی شود چرا که در اولین بخوردش با سایت ناخوشایند بود، همچنین اگر زمان لود صفحه بیش از اندازه طول بکشد، کاربر به طور طبیعی به صفحه نتایج موتور جستجو بازخواهد گشت.
زمان لود ایده آل و مناسب هر وبسایت وابستگی مستقیمی به میزان پیچیدگی محتوا و صبر کاربران دارد اما باید به این نکته توجه کنید که این معیار با شاخص کلیدی نرخ پرش کاربران ارتباطی تنگاتنگی دارد. به معنای دیگرهر ثانیه ای که به لود صفحات اضافه شود، نرخ پرش وبسایت نیز به همان نسبت افزایش پیدا خواهد کرد.
وبسایت GTMetrix بهترین ابزار برای بررسی دقیق سرعت لود وبسایت است. این سایت با نمایش سرعت لود صفحات و ارائه پیشنهاداتی در جهت بهینه سازی کدها، محتوا، تصاویر و البته سرور، در بهبود سرعت لود صفحات وبسایت نقش مهمی خواهد داشت.
هنگامی که قصد هرگونه فعالیتی نظیر بازطراحی یک صفحه و یا آپلود یک تصویر جدید دارید به حجم و سرعت لود صفحه توجه کنید. در همان ابتدای کار به بهینه سازی اندازه تصاویر، محتوا، کدها و امثال آن توجه کنید چرا که این کار بسیار راحتتر از آن است که بعد از مواجه شدن با مشکل به بررسی حجم زیادی از این گونه موارد بپردازید.
8. مهمترین صفحات خروج از سایت Top Exit Pages
منظور از خروج کاربر یعنی بستن تب وبسایت، بستن مروگر و یا جستجوی یک وبسایت تازه توسط کاربر است؛ صفحه خروج نیز آخرین صفحه ای است که کاربر قبل از خروجش از وبسایت در آنجا حضور دارد.
نکته مهم در مورد Top Exit Pages عملکرد آن است که لزوما صفحات خروج صفحات بدی نیستند به عنوان مثال صفحه خروج کاربر می تواند صفحه تشکر از خرید، یا تایید خرید باشد اما بلعکسش نیز ممکن است یعنی بیشتر کاربران شما، از جایی خارج شده اند که مد نظر شما نبوده و یا انتظارش را نداشته اید، این اتفاق می تواند نشان دهنده ی فرصت جدیدی برای بهبود UX سایت باشد.
برای یافتن صفحات خروج سایت می توانید به کمک گوگل آنالیتیکز در قسمت behavior reports و از بخش Site content به صفحات خروج یا exit pages دسترسی داشته باشید. هنگامی که نرخ خروج کاربران در صفحه ای زیاد باشد، بهینه سازی آن صفحه تا حدودی می تواند به نفع باشد.
قبل از آغاز یک پروژه سئو باید صفحات خروج وبسایت را به دقت بررسی کرده و آمار آنها را ثبت کنیم. هنگامی که قصد ارائه گزارش به کارفرما را داریم توجه به این صفحات و تغییر رفتار کاربران در آنها می تواند برگ برنده ما برای نمایش دستاوردهای پروژه باشد.